DNA renunță să-i trimită în judecată pe Radu Obreja și Florin Timu, foștii șefi de la Permise și DIPI Suceava

Seful DNA, Crin Nicu Bologa, a retras din instanță lucrătura parchetului anticorupție. Este vorba despre cauza prin care DNA i-a trimis în judecată pe fostul șef al DIPI Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, și pe fostul șef al serviciului de permise auto Suceava, comisarul șef de poliție Radu Ionuț Obreja, acuzați de luare de mită, divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declarații, respectiv dare de mită.

„Restituie la Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cauza privind pe inculpații Timu Florin Constantin și Obreja Radu Ionuț, trimiși în judecată prin rechizitoriul din 29 iunie 2021, emis în dosarul nr.118/P/2020 al unității de parchet menționate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parțiale cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu pentru inculpați, în suma de câte 160 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 05 iulie 2022”, se arată în minuta instanței.

Șeful DNA, Crin Nicu Bologa, a luat decizia de a renunța la trimiterea în judecată a celor doi după o altă decizie a ICCJ din 28 iunie când s-au exclus de la dosar mai multe mijloace de probă după ce instanța a constatat nulitatea perchezițiilor informatice.