Doi profesori și un elev din Suceava, felicitați de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru rezultatele obținute la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, i-a felicitat pe elevii români pentru performanța lor de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022. Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a întâmpinat lotul olimpic la aeroport și i-a felicitat pe elevii care au participat la etapa internațională a olimpiadei de astronomie, dar și profesorii îndrumători, printre care se numără inspectorul școlar general adjunct prof. Petru Crăciun și lector univ. dr. Cristian Pîrghie, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Trebuie spus că între elevii medaliați se numără și unul de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, respectiv Andrei Dragoș Sîrghi.

„O nouă performanță deosebită a elevilor români, de această dată la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia). Felicitări triplului campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic «Grigore Moisil» din Timișoara), pentru medalia de aur absolut și pentru titlul de cel mai bun concurent european! Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistica!

Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică. Felicitări şi celor trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)!  Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică.

Felicitări domnilor profesori Petru Crăciun (ISJ Suceava) și Cristian Pîrghie (Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava)! Felicitări și mulțumiri doamnelor profesor Rodica Ionescu și profesor doctor Delia Davidescu!  Felicitări domnului profesor universitar doctor Adrian Dafinei! Felicitări și pentru a doua echipă românească participantă la olimpiadă în următoarea componență: Traian Rareș Tuș (Colegiul Național «Gh. Șincai» din Baia Mare) – medaliat cu argint; Mendel Mendelson  (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medaliat cu bronz; Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național «Gh. Murgoci» din Brăila) – medaliat cu bronz; Teofil Voicu (Colegiul Național «Emil Racoviță» din Cluj-Napoca) – mențiune; Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național «Ștefan cel Mare» din Suceava) – mențiune și Victor Păunescu – profesor coordonator”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.