Dorneanca Claudia Costiuc, premiată de Federația Română de Atletism pentru performanțele din 2023

Sâmbătă, 17 februarie, o dată cu finala Campionatelor Naționale ale seniorilor și tineretului, în sala „Ioan Soter” din cadrul CNSB „Lia Manoliu” s-a desfășurat Ceremonia de premiere a celor mai bune performanțe ale anului 2023. Un moment plin de emoție, în care legende ale atletismului tricolor „au predat ștafeta” generației care vine tare din urmă. Atleții  au fost premiați de căte un medaliat olimpic.
Dorneanca Claudia Costiuc a fost premiată de Federația Română de Atletism cu unul dintre trofeele pentru cei mai buni juniori pentru performanțele lor din 2023, cu prilejul unei festivități desfășurate pe pista Sălii de atletism „Ioan Soter”, gazda Campionatelor Naționale indoor de seniori și tineret din weekendul trecut.
Anul trecut, sportiva antrenată de Cristian Prâsneac la CSM Dorna Vatra Dornei a ocupat locul cinci la Campionatul European U20 în proba de 800  de metri și locul șase cu ștafeta de 4×400 de metri la aceeași competiție.
Claudia Costiuc a fost premiată de Doina Ofelia Melinte, medaliata de la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984- AUR 800 m – Los Angeles 1984, ARGINT 1500 m.
În semn de apreciere pentru realizările extraordinare, Federația Română de Atletism a acordat distincții campioanelor olimpice Constantina Diță (Bejing 2008), Gabriela Szabo (Sydney 2000), Paula Ivan (Seul 1988), Maricica Puică (Atlanta 1984), Doina Melinte (Atlanta 1984) și Viorica Viscopoleanu (Ciudad de Mexico 1968).
Au fost de asemenea premiați sportivi medaliați olimpici pentru rezultate extraordinare: Ionela Tîrlea, Marian Oprea, Violeta Beclea, Lidia Elena Simon, Galina Astafei, Mihaela Loghin, Vali Caciuriac, Valeria Bufanu, Ileana Silai, Oana Pantelimon, Cristieana Cojocaru, Fița Lovin și Gheorghe Megelea.