Două zile pline de manifestări în comuna Straja

Au fost două zile pline de momente memorabile pentru comuna Straja care, în perioada 8-9 septembrie, a găzduit evenimentul „Mândră-i Straja-n sărbătoare”, ediția a VII-a.

Vineri, 8 septembrie, Primăria și Consiliul Local i-au premiat pe elevii merituoși, precum și pe cei care, de 50 de ani, sau chiar mai mult, trăiesc împreună și reprezintă adevărate modele de trăinicie pentru generațiile tinere.

Tot vineri, 8 septembrie, la Căminul Cultural din Straja a avut loc și lansarea cărții  „Personalități ale comunei Straja – Bucovina”, volum întocmit de prof. dr. Vasile Pasailă, iar mai apoi Corala „Ciprian Porumbescu” a susținut un concert de înalță ținută, acesta fiind încheiat de către artista de muzică populară Ancuța Corlățan.

În a doua zi a manifestărilor de la Straja, sâmbătă, 9 septembrie, a fost inaugurat spațiul de joacă de la Grădinița nr. 3, iar mai apoi, toți cei care au ales să fie prezenți la scena din localitate au avut parte de un adevărat regal folcloric.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această vreme deosebită. Meritați din plin ceea ce am încercat prin multă muncă să realizăm pentru dumneavoastră în aceste două zile pline. Le mulțumesc și oficialităților de la județ care au ales să fie și de data aceasta alături de noi”, a transmis primarul Mihai Juravle.

Alături de acesta și de comunitatea sa, sâmbătă, s-au aflat și președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, senatorul George Mîndruță, deputații Mirela Adomnicăi și George Șoldan, subprefecții Florin Sinescu și Cristian Șologon.

Pe lângă tinerele talente locale și din împrejurimi, Sorin Filip, Grigore Gherman și Ion Paladi au reușit să scoată oamenii la dans și să creeze o atmosferă de neuitat fiind aplaudați la scenă deschisă.

De asemenea, Taraful Florin Mucea a fost pe placul tuturor celor prezenți, artiștii fiind extrem de apreciați în această zonă și nu numai.

Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Straja s-a încheiat cu un superb foc de artificii.