ion dragusanul 27

Drăgușanul Gâză și precizia de carbon-14 în cultura mare

Trebuie să citiți, neapărat, asta, pentru poftă de mâncare și pentru rânză …de unde veți afla despre legăturile speciale ale domnului Gâză Drăgușanul cu Stalin, Josif  Vissarionovici:

ion dragusanul 1
Vezi Click Aici! Eşecul teatrului profesionist, la Suceava

Am zice că au pus-o și de un Байрам sau традиционный танец, Stalin se și pricepea, martori mai credibili decât Gâză-Drăgușanul spuneau, după ce dăduse colțul, bineînțeles, că la chefurile sale mareșalul Budionîi juca pe masă diferite jocuri populare rusești, cu strașnici bătăi la podea, cam așa cum joacă un cunoscut prim-secretar al CJ Suceava la balul gospodarilor de la Botoșana!

bal-botosana-3
baluri de baluri și strașnici bătăi la podea

NOTĂ:
Iosif Vissarionovici, cunoscut îndeobște ca STALIN, a murit în ziua de 5 martie 1953! Pe fiul său, mort la nemți, îl chema Iacov. Alioșa este diminutiv de la Alexandru/Alexei…

Pentru cineva care dorește să ne învețe inclusiv istorie, nu numai teatru, e de mirare…

Mă mir numai că nu a publicat dumnealui și meniul de la acea masă festivă, din 1956, îți dai seama, să stai cu Stalin la masă, să bei vodkă cu el și să faci mațu gros cu icre negre! Undeva, în vreun separeu, poate că erau și , poate și Lev Davidovici Troțki, alde Nikolai Ivanovici Buharin

Așteptăm o notă informativă de aceeași calitate în care unul dintre ofițerii de la SRL Suceava (nu dăm nume, să fie clar!) a luat masa cu Mao Tze Dong, avea și acela un fiu care a murit în războiul din Koreea, să fi fost acel dineu, să zicem, în anul 2016, imediat după BRC…

Judecați și dvs., domnul Gâză Drăgușanul fusese la teatrul profesionist din Suceava ceva, acolo, că sforar, că lampagiu, că sufleur, era muncă grea, de băgat în seamă, de păstrat cumpăna la beut, să nu iasă sminteli la raportare, abuzuri, aluzii la conducerea de partid și de stat, mimetism de extremă dreaptă… Ei, și vine această mică neconcordanțăStalin, mort de trei ani, îl strigă pe pretenul său Cojocaru, ba îl și invită la banchet, la multe vodci!

I se poate întâmpla oricărui om de cultură, atins de geniu ca de turbare, sau sifilis sau kovid 19, să facă mici confuzii, însă când te strigă însuși Stalin, te mai pui pentru câțiva ani, colea???

Ghicitoare. Ghici…

La cap, de gumă,
La stîrv, huidumă,
Jegos de obicei –
Ghici, ce-i?

ion dragusanul 27
Fotografia zilei – Mi-a dispărut mintea! Mintea mea merge, merge, dispare…

Din coada ei totemică, în zbor,
Eliberă barza pelasgă pe-un ogor
Ceva găinățos – pe la Mereni:
Fu primul dintre Drăgușeni.

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers