DSP Suceava a primit peste 47.000 de doze de vaccin antigripal

Directorul DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, a informat că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2022-2023, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit până în prezent, cantitatea de 47.025 doze vaccin antigripal Influvac .

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Până în prezent, conform Registrului Electronic Național de Vaccinări în județul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 16.268 persoane, reprezentând un procent de 35% din categoria persoanelor  vulnerabile, catagrafiate în cadrul cabinetelor medicale de familie și în spitale. Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire și copiilor  în vârstă de până la 6 ani să se adreseze medicului de familie pentru a primi gratuit vaccinul antigripal.