Duminică, 20 august, toată suflarea din comuna suceveană Dorna Candrenilor s-a adunat la Casa de Cultură din localitate, acolo unde s-a desfășurat ediția aniversară a Festivalului Național „La izvor de apă vie” și Ziua comunei.
Organizat de Primăria Dorna Candrenilor, evenimentul a adus în fața publicului artiști de renume, dar și locali, care au susținut spectacole de înaltă calitate. Asfel, pe scenă au urcat Anda Adam, Dya, Laura Haidău, Paul Ananie, Paula Hrițcu, Maria Mihali și Ionel Chiruță, precum și artiști și ansambluri folclorice din zonă.
Anul acesta, alături de primarul comunei Dorna Candrenilor au fost și deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi și subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, dar și fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu.
Despre data la care a fost organizat evenimentul, edilul Dănuț Candrea a subliniat că a ales această zi astfel încât și cetățenii comunei care se află în Diaspora să poată lua parte la manifestări.
„Este o mare bucurie pentru localitatea și cetățenii noștri. Le mulțumesc turiștilor și tuturor celor din Țara Dornelor care ne vor trece pragul ca să se distreze alături de noi în această zi frumoasă. Avem o zi mult așteptată, o zi o dată pe an. Anul trecut am organizat ziua comunei pe 22 mai când ne-am înfrățit cu orașul Cricova. Acum, am făcut pe 20 august pentru ca și tinerii noștri și familiile plecate în străinătate să vină, să se simtă bine și să se distreze. Avem un program foarte frumos, avem patru cetățeni de onoare, nouă cupluri de aur, avem bucurie mare la Dorna Candrenilor, astăzi”, a declarat primarul Dănuț Candrea, în deschiderea evenimentului.
Invitată să ia cuvântu, deputata Mirela Adomnicăi i-a felicitat pe gospodarii comunei, precum și pe primarul Candrea, cel care are performanțe administrative greu de egalat, comuna Dorna Candrenilor fiind, de departe, una dintre cele mai frumoase localități ale județului.
„Mândriți-vă cu ce aveți în această comună. Se datorează dumneavoastră, se datorează domnului primar și echipei sale și vă spun că eu răspund, din punct de vedere politic, de Bazinul Dornelor, adică de toate cele 12 localități de la Cârlibaba, Ciocănești, până la Broșteni, Dorna Arini, Crucea, Poiana Stampei, Panaci, Șaru Dornei și că oamenii vă invidiază pentru că Dorna Candrenilor a înflorit în fiecare zi. Vă felicit încă o dată, domnule primar, și vă urez succes! Să ne revedem la inaugurarea investițiilor care sunt în curs de realizare acum, și vă doresc multă sănătate pentru că în rest le puteți face pe toate cele care v-ați propus”, a transmis deputatul PSD Mirela Adomnicăi.
Și subprefectul Florin Sinescu a avut doar cuvinte de apreciere vis a vis de administrația publică locală de la Dorna Candrenilor, dar și despre felul unic în care arată localitatea de la munte.
„Dorna Candrenilor este o comună în care lucrurile se mișcă pentru că vorbim despre o comună în care vom avea o stațiune, iar lucrurile se dezvoltă în acest sens. Dacă vorbim despre festivitatea de astăzi, care este și aniversară, nu cred că ați mutat-o întâmplător pe 20 august, sunt 20 de ani, 20 de ediții. Sunt convins că domnul primar, împreună cu colegii domniei sale a pregătit lucruri interesante pentru dumneavoastră. Cântecul și dansul sunt lucruri care ne simbolizează pe noi ca români și este important să le păstrăm așa cum le avem din trecut pentru că dacă avem un trecut, avem un viitor, iar viitorul este al lor, al copiilor, de aceea vă felicit domnule primar, pe dumneavoastră, pe oamenii din comună, pentru că știți ce trebuie de făcut, ascultați glasul oamenilor și din acest punct de vedere, de aici apar lucrurile cu adevărat importante care trebuie făcute în comună. Dorna Candrenilor este o comună unde standardele de calitate sunt extrem de ridicate în ceea ce privește serviciile pe care le oferă Primăria și sunt convins că în continuare se va întâmpla acest lucru”, a transmis subprefectul Florin Sinescu pe scena Casei de Cultură Dorna Candrenilor.
După deschiderea oficială a evenimentului, patru persoane reprezentative din comunitate au fost distinse cu Titlul de Cetățean de Onoare. Este vorba despre Romeo Rîmbu, dirijorul Filarmonicii de stat din Oradea, părintele Cezar Marksteiner – Ungureanu și ieromonahul Ungureanu Bartolomeu, originari din Dorna Candrenilor, care slujesc în Austria, și Andreea Mezdrea, campioană la biatlon și portdrapelul României la Festivalul Olimpic al Tineretului European.
Și pentru că trăinicia în căsnicie este un exemplu demn de urmat, edilul Dănuț Candrea a premiat nouă familii din localitate, care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsnicie.
Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național „La izvor de apă vie” a continuat cu spectacole deosebite susținute de Grupul vocal bărbătesc Bârgăul, Ansamblul folcloric Brădulețul din Dorna Arini, Ansamblul folcloric Plaiurile Dornelor din Vatra Dornei, Ansamblul folcloric Dorna Dorului din Vatra Dornei, Grupul vocal Dya’s kids, Daria Bodnar, Ansamblul folcloric Plai Bucovinean din Dorna Candrenilor, Paul Ananie, Paula Hriscu, Ansamblul folcloric Coconii Deseștiului din Maramureș, Laura Haidău, Maria Mihali și Dya.
Pe scena Casei de Cultură din Dorna Candrenilor a urcat și Anda Adam, iar ediția de anul acesta a Zilei comunei s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.