Nume sonore, public numeros și organizare exemplară, la Zilele orașului Broșteni

Orașul Broșteni a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar oamenii de aici au petrecut două zile memorabile în compania artiștilor invitați și asta pentru că sâmbătă, 19 august, și duminică, 20 august, s-a desfășurat o nouă ediție a Zilelor orașului. Anul acesta, alături de primarul Alexandru Hurjui au fost și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, prefectul Alexandru Moldovan, primarul și viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș și Marius Rîpan, precum și primarii comunelor Stulpicani și Șaru Dornei, respectiv Vasile Zamcu și Cătălin Iordache.

Organizate de Primăria și Consiliul Local, Zilele Orașului Broșteni au adunat laolaltă, în zona centrală a localității, oameni dornici să petreacă și artiști ce, prin repertoriul lor, au creat o atmosferă de neuitat.

Primarul Alexandru Hurjui a pregătit pentru cetățenii pe care îi reprezintă un program diversificat, pentru toate gusturile. Astfel, sâmbătă, 19 august, programul a început cu lansarea unui film, iar până seara târziu pe scena de la Broșteni au urcat Andrei Balan, Alexandru Brădățan, Ansamblul „Brădulețul” din Dorna Arini, Nelu Vlad și Azur, Călin Brăteanu și Dan Andronic, alături de taraf, precum și Dan Ciotoi și Generic.

Prezent sâmbătă la Broșteni, șeful administrației județene l-a felicitat pe primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui, pentru modul în care administrează această localitate și l-a asigurat de tot sprijinul său și în continuare.

„Am avut ocazia să stau de vorbă cu mai mulți oameni din Broșteni.

Orașul a cunoscut o modernizare în ultimul timp. Aici, populația este racordată la canalizare și apă curentă într-un procent de peste 90%. Acum, Broșteniul desfășoară un amplu program de modernizare a peste 20 km de străzi, prin Anghel Saligny. Primarul Alexandru Hurjui este implicat în multe proiecte pentru modernizarea școlilor, a spitalului și pentru anveloparea blocurilor. În toată perioada aceasta, CJ Suceava i-a fost aproape ori de câte ori a avut nevoie. Potențialul acestui orășel turistic de pe valea Bistriței este tot mai mare și în momentul de față sunt construite mai multe pensiuni și agropensiuni, zona fiind din ce în ce mai căutată de turiști. La asta ajută și drumul județean care face legătura cu centrul județului, mă refer la drumul Holda – Ostra – Frasin, dar și Transrarăul, care este din ce în ce mai circulat”, a spus Gheorghe Flutur.

Zilele orașului Broșteni au continuat și duminică, 20 august, programul acestei zile fiind deschis de Circul Berlin, manifestările continuând cu premierea cuplurilor de aur din oraș.

Toate cele 30 de familii care anul acesta au împlit 50 de ani de căsnicie au primit de la edilul Alexandru Hurjui flori și distincții.

„Zilele orașului Broșteni ne dorim să fie mai frumoase decât cele de anul trecut și mai puțin frumoase decât cele de anul viitor. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în organizarea acestui eveniment și să știți că am simțit că Dumnezeu chiar există și că lucrează prin oameni și cu această ocazie vreau să le mulțumesc încă o dată celor care s-au implicat. Chiar dacă au mai fost și care s-au opus, binele învinge întotdeauna. Vreau să felicit și eu cuplurile de aur care sunt un exemplu pentru noi toți, un exemplu de dârzenie, de fidelitate, de curaj și de dăruire”, a transmis primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.

Prezent duminică la Broșteni, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, l-a felicitat pe edilul Hurjui pentru modul în care administrează orașul, dar și pentru felul în care a organizat acest eveniment deosebit.

„Mulțumesc primarului Alexandru Hurjui pentru invitația de a fi alături de dumneavoastră la acest eveniment cu semnificații profunde pentru comunitatea dumneavoastră. Iată că și vremea ține cu noi și avem parte de o frumoasă duminică de august. Să știți că aveți un primar dedicat, implicat în a rezolva problemele comunității și asta înseamnă, în aprecierea mea, că ați chibzuit și ați cântărit bine. Un gând de sănătate și de apreciere, permiteți-mi să adresez și seniorilor orașului Broșteni și să felicit autoritățile locale pentru grija pe care o poartă seniorilor noștri pentru că nu se putea o zi de sărbătoare fără a-i felicita și pe dumnealor. Din partea întregului colectiv al Instituției Prefectului, vă urez distracție plăcută și sănătate”, a spus prefectul Alexandru Moldovan pe scena de la Broșteni.

 

Orașul Broșteni are patru noi cetățeni de onoare

 

 

Cel mai mare oraș din țară a dat României oameni de valoare, care, peste tot pe unde au trecut, au promovat localitatea, contribuind astfel și la dezvoltarea acesteia, iar pentru asta, dar și pentru multe alte contribuții, edilul Alexandru Hurjui a distins 4 cetățeni ai orașului cu Titlul de Cetățean de Onoare.

Este vorba despre terapeutul Tudorița, dr. Radu Alexandru Bălău, medic primar la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, omul de afaceri Laurențiu Luncașu Rădulescu, și Dan Lungu, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Zilele orașului Broșteni au continuat cu spectacole de excepție, susținute de artiști consacrați ai țării noastre, între care Alexandru Recolciuc, Dana Dăncilă, Hari Gromoșteanu, Ionuț Galani și Ionel Tudorache împreună cu taraful său, precum și artiști locali.

Ziua de duminică s-a încheiat cu o discotecă în aer liber și un impresionant foc de artificii.