Mașina unui bărbat din Vama s-a făcut scrum, în apropierea Schitului Belțag

Dumincă, 20 august, la orele 21.10, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama, județul Suceava, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către Ionuț R., din satul Molid, cu privire la faptul că în zona Belțag, pe terenul proprietatea sa arde un autoturism cu flăcări puternice, fără a putea preciza detalii suplimentare de interes.
Având în vedere cele sesizate, polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă și anume la data de 20.08.2023, orele 20.50,  Constantin B., domiciliat în comuna Vama, sat Molid,  în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, pe un teren de piatră în amonte proprietate privată aparținând lui Ionuț R., urcând în amonte autoturismul a început să patineze din cauza drumului accidentat, iar la un moment dat pneul din stânga față al autotusimului s-a supraîncălzit și a provocat aprinderea autoturismului descris mai sus.
În interiorul autoturismului se afla doar șoferul care a reușit să iasă din auto până ca acesta să fie cuprins de flăcări, nefiind înregistrate victime omenești, doar pagube materiale.
Autoturismul a ars în totalitate, în interiorul acestuia aflându-se portofelul cu actele personale ale conducătorului auto respectiv permisul de conducere și actul de identitate, actele autoturismului, focul fiind lichidat în totalitate de către pompierii din cadrul I.S.U Câmpulung Moldovenesc, sosiți la fața locului, valoare pagubelor materiale ridicându-se la suma de aproximativ 2000 euro.
Incendiul s-a extins și asupra unei suprafețe de aproximativ 3 metri pătrați de vegetație, aflată pe terenul lui Ionuț R., cel din urmă neavând niciun fel de pretenție cu privire la unele eventuale despăgubiri financiare.
Categoria de drum pe care s-a petrecut evenimentul descris mai sus reprezintă un drum proprietate privată, în zona sat Molid-Belțag, în apropierea Schitului Belțag.
Având în vedere aspectele prezentate, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de Distrugere din culpă, în cauză fiind întocmit dosar penal.