Elevi ai Școlii Gimnaziale Zamostea, încântați de activitățile desfășurate de pompierii din Siret

Ziua de 13 septembrie a avut o semnificație aparte pentru români, aniversându-se 175 de ani de la celebra Bătălie de pe Dealul Spirii (1848), când compania de pompieri din București a ținut cu vrednicie piept armatei otomane.
Cu acest prilej, pompierii români organizează anual manifestări specifice, deschizând larg porțile pentru vizitatori, în special pentru copii.

Astfel, elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială Zamostea, coordonați de prof.  Daniela Botezatu, au dat curs acestei invitații și au participat la activitățile desfășurate de pompierii Gărzii de Intervenție în Situații de Urgență Siret. Aceștia le-au prezentat copiilor echipamentul din dotare, precum și tehnicile de intervenție specifice unor situații de urgență: incendii, inundații, acordarea primului ajutor, descarcerarea și transportul celor care au suferit răni în accidente etc.

Pregătirea fizică și de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență, în Poligonul din Siret, a stârnit de asemenea curiozitatea elevilor, alături de semnalele acustice și luminoase ale mașinii de pompieri, ambulanța și elicopterul Smurd captându-le pe deplin atenția.

Prevenirea unor incidente care pot deveni situații de urgență, măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii lor au completat activitatea demonstrativă.

Pompierii au răspuns cu multă răbdare tuturor întrebărilor și solicitărilor elevilor, dând fiecărui copil posibilitatea de a participa activ și de a interacționa.

Feed-back – ul pozitiv oferit de elevi la finalul activității a răsplătit pe deplin profesionalismul pompierilor sireteni.