Elevii revin luni la școală și încep Modulul 3. Ministrul Educației: Recomandăm purtarea măştii

Vacanța de iarnă se încheie duminică pentru elevii din România. Ei vor reveni în bănci începând de luni și, conform structurii anului școlar, ei vor începe al treilea modul. Până la următoarea vacanță elevii mai au de așteptat aproximativ o lună și jumătate.

Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu sunt luate în calcul suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunț al Ministerului Educației, după o şedinţă convocată de Ministerul Sănătăţii.

Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri” a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, într-o conferință de presă comună de la sediul Ministerului Sănătății, potrivit gandul.ro.

Ligia Deca a spus că „în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile” și că insistă pentru rolul de prevenție pe care școala îl poate avea în această perioadă epidemică.

Cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a mai declarat Deca.

La rândul său ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că nu va fi declarată epidemie de gripă, ci „stare de alerta epidemică”, iar toate măsurile sunt la nivel de recomandare.

Conform Ministerului Educţiei, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, va fi luată în calcul încheierea unui protocol comun între cele două ministere.

Când este programată următoarea vacanță pentru elevii din București

Odată cu noua structură a anului școlar, Ministerul Educației a decis că vacanța din februarie va fi stabilită de fiecare inspectorat în parte.

La nivelul Capitalei, elevii vor reintra în vacanță pe 17 februarie, urmând ca pe 27 februarie să revină în clase.

Elevii mai au și alte zile libere până la vacanța din februarie

Până la vacanța din februarie, elevii mai au parte și de alte zile libere. Este vorba despre sărbătorile legale, care vor trebui, însă, recuperate.

Așadar, elevii vor fi liberi pe 23 și 24 ianuarie, căci se face o punte între weekend și ziua în care se sărbătorește Mica Unire și care anul acesta pică marți.

Cum este structurat mai departe anul școlar

Modulul 3

cursuri – de luni, 9 ianuarie, până vineri, 3 februarie, respectiv vineri, 10 februarie, sau vineri, 17 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti

vacanţă – o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 6 – 26 februarie;

Modulul 4

cursuri – de luni, 13 februarie, respectiv luni, 20 februarie, sau luni, 27 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, până joi, 6 aprilie

vacanţă – de vineri, 7 aprilie, până marţi, 18 aprilie;

Modulul 5

cursuri – de miercuri, 19 aprilie, până vineri, 16 iunie

vacanţă – de sâmbătă, 17 iunie, până duminică, 3 septembrie.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri. Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică, potrivit psnews.ro.