Gheorghiu: „Ministrul Finanțelor a semnat indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Pașcani – Suceava”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a semnat vineri indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Pașcani – Suceava. Anunțul a fost făcut de fostul ministru,  deputatul PNL de Suceava,Bogdan Gheorghiu, care a precizat că acest pas crucial marchează un progres semnificativ în construirea legăturii dintre Moldova și București.

„Este un proiect de o importanță vitală pentru dezvoltarea infrastructurii și a economiei noastre locale”, a precizat Bogdan Gheorghiu.

Deputatul a adăugat că acest tronson va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani, deja în execuție, și Suceava-Siret, aflat în proiectare.

„Tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret vor fi finanțate prin Programul Transport 2021-2027. Dacă în trecut unii râdeau când auzeau despre planurile privind această autostradă, acum, când este tot mai aproape de a deveni realitate, unele personaje politice vor încerca să își aroge meritele. Cel despre a cărui implicare deosebită nu putem să uităm este Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, care pe parcursul ultimilor ani și-a dedicat resursele pentru ca acest proiect monumental să avanseze”, a spus Gheorghiu.

El a subliniat și că,  în cursul zilei de joi, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, o investiție de peste 550 de milioane de euro.