Eveniment sportiv unic în România, găzduit de comuna Poiana Stampei. Sunt așteptați 1000 de atleți

Comuna suceveană Poiana Stampei va fi gazda unui eveniment sportiv unic în România: Campionatul Național de Cros „Bucovina Cross Country”. Astfel, timp de două week-end-uri, „Poarta de intrare în Bucovina” va deveni Capitala Atletismului. La fel de important este și faptul că, prin găzduirea acestei competiții, localitatea de la granița județului va fi promovată la nivel național.

Aici, la Poiana Stampei, unde va avea loc, în zilele de 21 și 28 octombrie, Campionatul Național de Cros „Bucovina Cross Country”, sunt așteptați peste 1000 de atleți din întreaga țară, ce vor avea oportunitatea de a-și testa limitele și de a se bucura de fiecare pas în mijlocul frumuseții naturii.

„Poiana Stampei din Depresiunea Dornelor va deveni, pentru două week-end-uri, Capitala Atletismului, iar asta este un motiv de mare bucurie pentru comunitatea din Poiana Stampei, dar și pentru mine, ca primar al acestei localități. Iată că, încă o dată, se demonstrează că efortul administrației publice locale de a investi în infrastructura sportivă dă roade, iar însuși acest Campionat Național de Atletism este ca un răspuns la eforturile noastre. Mă bucur enorm că Federația Română de Atletism, prin domnul Cristian Prâsneac, a ales această localitate frumoasă din zona de munte pentru a fi gazda acestei competiții naționale. Așteptăm, zilele acestea, la Poiana Stampei, în jur de 1000 de sportivi, dar și oficialități, care vor veni aici și vor descoperi frumusețile zonei de munte. Veniți la Poiana Stampei pentru că avem o infrastructură sportivă și ceea ce este necesar pentru ca o astfel de competiție să poată fi organizată în cele mai bune condiții!”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

Conducerea Federației Române de Atletism îi îndeamnă pe sportivii din întreaga țară să ia parte la această competiție unică în România, subliniind că, pe lângă experiența sportivă, se vor putea bucura de toate frumusețile comunei Poiana Stampei, „colțul de paradis al Bucovinei”.

„Ați auzit vreodată de frumusețea inegalabilă de la Poiana Stampei? Ei bine, este momentul să vă lăsați cuceriți de peisajul său pitoresc! Și ce modalitate mai bună de a face acest lucru decât participând la primul eveniment sportiv de masă Cross Country din România. Este un eveniment unic, care nu trebuie ratat. Cu trasee spectaculoase în mijlocul naturii, vă oferim oportunitatea de a experimenta adrenalina, distracția și voia bună într-un cadru absolut mirific.

Poiana Stampei este un colț de paradis al Bucovinei, unde drumurile pitorești vă vor învălui în frumusețea lor. Păduri dese, dealuri acoperite de pajiști verzi și aer proaspăt de munte vă vor însoți pe întreaga durată a evenimentului”, este mesajul Federației Române de Atletism.