Evenimente de anvergură, pe tot parcursul anului, la Dorna Candrenilor. Calendarul manifestărilor

Primăria și Consiliul Local Dorna Candrenilor au definitivat calendarul evenimentelor socio-culturale ce vor avea loc pe parcursul anului 2024.

Astfel, potrivit edilului Dănuț Candrea, pe parcursul întregului an vor avea loc evenimente deosebite pentru toate vârstele și gusturile.

„Anul a debutat cu evenimentul pe care l-am organizat pe 24 ianuarie, de Ziua Micii Uniri, iar cel mai apropiat eveniment este cel de pe 25 februarie, când va avea loc Seminarul Folcloric «Joc Bucovinean». Manifestările socio-culturale vor contina cu evenimentul pe care îl vom organiza pe data de 8 martie, de Ziua Femeii, când va avea loc un spectacol muzical deosebit”, a spus primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Seria evenimentelor de la Dorna Candrenilor continuă și în luna aprilie, cu tradiționala expoziție cu vânzare de ouă încondeiate, dar și cu cea de-a doua ediție a Balului Gospodarilor, ce se va desfășura la Casa de Cultură, în cea de-a doua zi a Paștelui.

În luna mai, Primăria și Consiliul Local mai organizează și Festivalul Național de Artă Muzicală, in memoriam preot Toma Doroftiese – ediția a XV-a, iar în luna iunie  – o serie de manifestări interactive dedicate Zilei Copilului. Tot în iunie va fi organizat și un eveniment dedicat Zilei Eroilor. 

„Pe 23 iunie vom inaugura Stațiunea Balneară Dorna Candrenilor, când va avea loc și un concert pe măsura acestui eveniment deosebit”, a subliniat edilul.

Și în acest an, pe 18 august va fi organizată Ziua Comunei, ediția a XXI-a, în aceeași zi având loc și Sfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.

În luna septembrie, va fi sărbătorită Ziua Crucii și se va desfășura o tabără muzicală de vară, ce va include activități și cursuri pe diferite teme.

„În decembrie vom sărbători Ziua Unirii, iar pe data de 15 decembrie, cetățenii vor putea lua parte la un deosebit spectacol de colinde și obiceiuri de iarnă, urmând ca pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, cetele de colindători să fie așteptate la Casa de Cultură Dorna Candrenilor și la Căminul Cultural Poiana Negri”, a conchis Dănuț Candrea.