Evită aceste greșeli de amenajare interioară pentru a te bucura de livingul mult dorit anul acesta!

Casa are un rol foarte important în viața fiecărei persoane. Este locul în care te odihnești, te relaxezi și te întâlnești cu familia. 

Mai mult decât atât, livingul este încăperea favorită a tuturor membrilor familiei, fiind locul în care se petrece cel mai mult timp atunci când suntem acasă. De aceea, este esențial să fie corect amenajat, pentru un plus de relaxare și stare de bine.

 

În continuarea acestui articol, vei descoperi ce greșeli trebuie să eviți atunci când îți amenajezi livingul!

 

În primul rând, modul în care livingul va fi amenajat și decorat, este de preferat să te reprezinte atât pe tine, cât și pe membrii familiei tale. Pe lângă acest aspect, îți vom prezenta câteva detalii de care este necesar să ții cont, pentru rezultate mai bune ale amenajării.

 

  • Evită excesul de mobilier

 

O greșeală frecvent întâlnită este supraaglomerarea spațiilor interioare cu diverse obiecte de mobilier. Pe lângă faptul că, acest lucru nu mai este la modă, necesită și foarte mult timp de a face curățenie. 

Pentru mai multă relaxare, îți recomandăm să amenajezi acest spațiu într-un mod cât mai aerisit, cu puține piese de mobilier, dar de bun gust. Nouă ni s-au părut foarte interesante, cât și practice, canapelele de la IConfort, pe care le-am găsit în magazinul lor online. Fie că preferi o canapea fixă, ce oferă stil și eleganță livingului tău, fie o canapea extensibilă, pentru mai multă odihnă, le poți găsi la prețuri promoționale, special pregătite pentru tine și familia ta.

  • Nu aglomera spațiul din punct de vedere cromatic

 

Din orice punct de vedere, aglomerarea cromatică este de evitat, deoarece poate fi de prost gust. Pe lângă evitarea aglomerării cromatice, este necesar ca nuanțele de culori alese, să se potrivească între ele. 

Pentru rezultate mai bune, va fi necesar să alegi maxim 2-3 culori pentru livingul tău. Deși se preferă nuanțele de alb, bej sau crem, poți alege și o nuanță mai îndrăzneață pentru un singur perete, pentru a-i conferi livingului tău un plus de contrast și efect. 

 

  • Renunță la decorarea excesivă

 

Cu toții știm că, există o mulțime de obiecte decorative care ne atrag atenția și dorim să le achiziționăm. Poate că, acestea sunt suveniruri din vacanțe, cadouri primite din partea persoanelor dragi sau, pur și simplu, obiecte alese de noi cu scopul de a ne decora și înfrumuseța locuința. 

Însă, foarte multe obiecte, chiar dacă sunt interesante, pot încărca mediul ambiant și a-l transforma în ceva obositor. De aceea, noi îți recomandăm să eviți folosirea decorațiunilor în exces și să le păstrezi doar pe cele mai potrivite. Poți alege decorațiuni mai simple, tablouri abstracte, perne cu imprimeuri interesante sau o plantă exotică. În felul acesta, livingul va avea un aspect modern, fix așa cum ți-ai dorit!

În concluzie, acestea au fost cele mai frecvent întâlnite greșeli în amenajarea livingului și, ne dorim ca tu să le eviți, pentru a te bucura de rezultate remarcabile. Sperăm că, acum ți-ai putut face o imagine mai clară, în ceea ce privește amenajarea corectă a acestui spațiu, foarte îndrăgit de toți membrii familiei!

 

Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com