Expoziția de fotografie „Broșteniul prin ochii mei”, realizată de elevii Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu”, vernisată la început de aprilie

Luni, 1 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” din Broșteni a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Broșteniul prin ochii mei”.

Artiștii care au expus sunt elevii clasei a IX a A, profilul matematică-informatică. Ei au lucrat sub îndrumarea artistului fotograf Sebastian Luca, care a reușit să le arate lumea altfel, prin obiectivul aparatului foto.

Tinerii artiști aduc, prin lucrările lor, locuri arhicunoscute într-o altă lumină. Broșteniul pare să se bucure de farmecul  și inocența vârstei lor, dublată de tehnica învățată sub atenta îndrumare a lui Sebi. Astfel, clopotnița bisericii din sat, puntea de peste Bistrița, o casă batrânească, simbol al arhitecturii tradiționale de pe Valea Bistriței, un apus de soare constituie doar câteva dintre imaginile imortalizate pe hârtia fotografică.

O surpriză extraordinară este Diploma de Patronaj pe care a acordat -o acestui eveniment Asociația Artiștilor Fotografi din România.

Proiectul educațional „Atelier de fotografie – Broșteniul prin ochii mei” s-a derulat în perioada 15 decembrie 2023-31 martie 2024 în parteneriat cu Asociația Potaissa Art.

Elevii au participat la ore de instruire teoretică și practică, fiind coordonați de către artistul fotograf Luca Sebastian Vasile, în perioada 15.12.2023 – 22.12.2023, în Săptămâna ȘCOALA ALTFEL. În luna ianuarie au fost editate fotografiile realizate și pregătite pentru organizarea expoziției. Temele propuse  au fost variate, respectiv natură, ocupații tradiționale, arhitectura Văii Bistriței. Unii au mărturisit că cel mai greu le-a fost să aleagă două dintre zecile de fotografii realizate și asta pentru că fiecare imagine ar fi meritat transpusă pe hârtie, fiecare imagine ascunde o poveste.