Femeia ucisă de un rechin în Egipt era din Suceava. Roxana era angajată la Administrația Finanțelor Publice Suceava

Femeia ucisă de un rechin duminică într-o stațiune din Egipt era suceveancă. Roxana Donisan era angajată la Administrația Finanțelor Publice Suceava. Se pare că femeia s-ar fi aflat singură în vacanță, dispariția acesteia fiind sesizată la aproximativ două zile.

La câteva ore după ce o turistă austriacă (68 de ani) a fost ucisă într-un atac de rechini în apropierea stațiunii egiptene Hurghada, a fost descoperit și cadavrul unui al doilea turist care a murit din cauza rănilor sale. Femeia de 68 de ani înota când a fost atacată, dar a reușit să-și croiască drum în lateral.

Al doilea deces se dovedește a fi o suceveancă în vârstă de patruzeci de ani. Cadavrul ei a fost găsit la 600 de metri de locul unde a avut loc drama anterioară.

Asta a fost vineri în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada. La acea vreme, nu mai era nimeni în apă sau în imediata apropiere. Prima victimă și-a pierdut un braț și un picior în atac, a informat consulatul general rus din stațiunea de pe litoral.

Turiştii ruşi au fost martori la incident, care a avut loc în faţa plajei de la Tropitel Sahl Hasheesh. De pe un debarcader, unii bărbați au încercat să o salveze pe femeie aruncând o frânghie și trăgând-o din apă. Alții s-au uitat și cineva chiar a filmat. Imaginile arată cum femeia încearcă să ajungă în siguranță cu una dintre aripile ei în apă roșie în zona de înot delimitată cu geamanduri. În cele din urmă a reușit să ajungă la țărm.

Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, 3 iulie, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis Ministerul de Externe.

MAE a mai precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

„Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare”, a mai arătat MAE.