Fermieri și transportatori din Suceava, Botoșani și Iași au blocat luni Vama Siret. S-au adunat aproximativ 300 de TIR-uri și utilaje agricole

Fermieri din toate colțurile județului Suceava, dar și din Botoșani și Iași, au ajuns luni, 15 ianuarie, în Vama Siret, încă de la primele ore ale dimineții de luni.

Astfel că Vama Siret a fost din nou blocată în cursul zilei de luni în timpul protestului fermierilor. Aceștia s-au deplasat în număr mare la granița cu Ucraina, iar începând cu ora 14.00 nici un tir nu a mai putut tranzita de o parte sau de alta a frontierei.

Au fost circa 300 de tractoare și utilaje agricole, mai mult ca în zilele precedente, iar trei din cele patru benzi de circulație au fost obturate, potrivit stiri.botosani.ro.

O singură bandă de circulație a rămas liberă, iar pe acolo au putut circula doar mașinile mici.

În final, au făcut joncțiunea în zona Siret, iar apoi s-au concentrat pe drumul european 85, la ieșirea din țară, spre Ucraina.

Li s-au alăturat și șoferi de tiruri, pe ale căror capuri tractoare se putea citi: „Flămânzi 1907” sau „Noi murim, voi vă dați sporuri”.