Flutur a vizitat șantierul noului punct vamal de la Siret: „Va facilita trecerea TIR-urilor prin Vamă”

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a vizitat marți, 21 februarie, șantierul noului punct vamal de la Siret care se construiește cu fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro. 

Șeful administrației județene a subliniat că investiția este foarte importantă și va duce la scurtarea duratei de vămuire a TIR-urilor.

„Investiția înseamnă modernizarea punctului de frontieră, inclusiv construirea unor tunele de scanare pentru verificarea TIR-urilor care înseamnă scurtarea duratei de vămuire a acestora și care va facilita trecerea lor mai rapidă prin Vamă. Împlinim un an de la declanșarea războiului din Ucraina, iar prim Vama Siret au trecut aproape 2,5 milioane de persoane, din care 400.000 de minori și peste 700.000 de autovehicule. Au fost momente grele, momente de vârf. Anul trecut pe vremea asta era mult mai frig, erau minus 10 grade iar acum văd că traficul e foarte lejer. Eu spun că s-au întâmplat lucruri bune. Pe o parte investiția în punctul vamal,  iar pe de altă parte fondurile europene au alocate în decembrie anul trecut de Comisia Europeană pentru construcția autostrăzii  A7, tronsonul  de la Pașcani-Sucea -Siret, pentru că A7 va veni până în acest punct. De aceea sunt bucuros că se lucrează și la punctul vamal și sunt șanse ca în perioada următoare să se dea drumul și la tronsonul  de autostradă care să vină până aici în frontieră”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.