Flutur anunță că a avut loc ultima etapă pentru obținerea avizului de mediu pentru tronsonul A7 de la Pașcani la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că marți, 26 septembrie, s-a îndeplinit și ultima etapă de la nivelul județului Suceava, în vederea obținerii avizului de mediu pentru tronsonul autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava. 
Șeful administrației județene a spus că este vorba despre dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare pentru Autostrada Pașcani-Suceava, care a avut loc la Primăria Suceava. 
„După dezbaterea de la Suceava, miercuri, 27 septembrie, vom avea dezbateri publice pe aceeași temă în județele Botoșani, la Tudora și în Iași, în localitatea Tătăruși.
Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și în Consiliul tehnico-științific al Ministerul Transporturilor. După aceste proceduri, Guvernul trebuie să se aprobe indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii A7 pe tronsonul Suceava – Pașcani într-o ședință de Guvern pentru a începe procedurile de licitație pentru proiectare și execuție.
Îmi exprim speranța ca la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor să se scoată la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. De asemenea, Consiliul Județean Suceava a participat săptămânal la ședințele de progres din cadrul Companiei de Autostrăzi și a participat alături de primari la identificarea proprietarilor de pe traseul autostrăzii. Și sunt convins că acesta a fost un sprijin nemijlocit pentru grăbirea termenelor și pentru a recupera decalajul față de celelalte tronsoane până la Pașcani, care sunt mult mai avansate”, a spus președintele Gheorghe Flutur.