Flutur: „Bugetul CJ este de aproape 200 de milioane de euro, iar 110 milioane de euro sunt alocați drumurilor județene”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat luni, 31 iulie, în cadrul ședinței deliberativului județean, că, în prezent, în județul Suceava sunt în lucru mai multe proiecte de modernizare a drumurilor județene, valoarea acestor lucrări fiind de 110 milioane de euro. Șeful administrației județene a subliniat că suma atribuită acestui domeniu important reprezintă mai bine de jumătate din bugetul total al Consiliului Județean Suceava.

„În județul Suceava sunt astăzi 18 proiecte de drumuri județene în lucru, unele finalizate, iar altele în evaluare și contractare. Bugetul Consiliului Județean Suceava este aproape 200 de milioane de euro, iar 110 milioane de euro sunt alocați drumurilor județene. Toată lumea trebuie să înțeleagă care este volumul lucrărilor în infrastructura județului Suceava. Sunt 170 de kilometri de drumuri județene, în acest an, în modernizare”, a spus președintele CJ Suceava.

De altfel, Gheorghe Flutur a spus că o atenție deosebită este acordată podurilor din județul Suceava.

„Foarte multe lucrări sunt pe poduri. Știți bine că au fost în țară probleme cu podurile. Județul Suceava este un județ care are mai probleme pe poduri. Numai pe ruta Frasin-Holda acum avem proiectul gestionat de Consiliul Județean cu 26 de poduri care se refac numai pe acest drum”, a mai spus președintele Flutur.

El a mai declarat că a fost inclus pe noul Program Operațional Regional podul Cornu Luncii-Mălini, este o construcție la care se lucrează la proiectare, la care se adaugă multe poduri numai pe ruta Măliniului.

„Dacă ar fi fost să cheltuim bani doar din TVA-ul pe drumuri dat de Guvern ar fi fost 29 de milioane de lei care înseamnă 6 milioane de euro. (…) E un județ greu, un județ cu foarte multe lucrări, (…)dar mi-aș dori să găsim finanțare și pe alte tronsoane care nu sunt modernizate”, a arătat Flutur.

El a precizat că sunt multe trasee de drumuri județene pe care se lucrează și și-a exprimat încrederea că firmele vor respecta contractele și nu vor avea probleme cu forța de muncă.