Flutur, la Salcea: „Sunteți primul oraș care intră în Schengen”

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu deputatul Ioan Balan și prefectul Alexandru Moldovan au participat vineri, 29 martie, la invitația primarului orașului Salcea, Ezekiel Belțic, la un eveniment dedicat Recunoștinței, prin care s-au acordat noi titluri de cetățeni de onoare, s-au premiat profesorii, elevii, artiștii locali, sportivii și cuplurile de aur.
Președintele Gheorghe Flutur a scos în evidență valorile fundamentale ale poporului român care aici sunt apreciate: familia, credința, performanța, libertatea, toleranța și inițiativa. Sunt acasă cu aceste valori, mă regăsesc total în acestea și îl felicit pe tânărul primar de la Salcea care prin aceste gesturi și fapte este compatibil cu acțiunile mele.
 Flutur a felicitat orașul Salcea pentru că este prima localitate suceveană care intră în Schengen explicând că duminică prima cursa de zbor Schengen fără control al Poliției de Frontieră va fi la 9:45 de la Milano la Salcea.
„În felul acesta de duminică vom circula la fel de simplu în 27 de țări europene ca și cum am zbura la București sau la Cluj. Orașul Salcea este poarta de intrare în Europa și în lume pe calea aerului și în felul acesta Europa vine mai repede în Bucovina și Bucovina merge mai repede în Europa”, a spus Flutur.
Președintele a anunțat că va fi prezent duminică la Aeroportul de la Suceava să aștepte cursa de la Milano.