Flutur: „Noi, administrația județeană, avem obligația de a dezvolta rețeaua de pompieri voluntari în toate localitățile județului”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, 14 martie, la inaugurarea noului poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență de la Siret, că acest centru de antrenament este extrem de important pentru pregătirea cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Totodată, șeful administrației județene a subliniat că își dorește dezvoltarea unei rețele de pompieri voluntari în fiecare localitate a județului Suceava.

Despre noul poligon de instruire de la Siret, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că aceasta este o investiție venită la timp și extrem de utilă, realizată printr-un proiect transfrontalier cu finanțare europeană.

„Este o investiție venită la timp și extrem utilă. Îmi aduc aminte că ceream în perioada 2008 – 2010, când eram președinte al Consiliului Județean și când am avut catastrofe în județul nostru, mai multe investiții și măsuri împreună cu Ucraina pentru prevenirea situațiilor de urgență. Atunci discutam despre stații de transmisie pentru nivelul Prutului, măsuri pentru prevenirea incendiilor de păduri, dar și dotări pentru combaterea pandemiilor transfrontaliere. Discutam despre gestionarea pandemiilor transfrontaliere și am avut, din păcate, și astfel de situații, deci, salut cu toată bucuria acest proiect transfrontalier. Noi, Consiliul Județean ne întâlnim mereu cu cei din Ucraina, de la Cernăuți și împreună avem foarte multe proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 15 milioane de euro, în domenii precum sănătatea, educația, turismului și în infrastructura de drumuri și deja modernizăm drumul Izvoarele  Sucevei – Șepit. Sunt convins că această investiție va avea efecte pozitive pentru pregătirea celor care intervin în situații de urgență. Și dacă mă refer la județul Suceava, noi avem în medie cam 4 incendii pe zi. Asta înseamnă aproximativ 1.500 de incendii pe an, de la locuințe la fondul forestier. Instruirea este extraordinar de utilă. Iar mesajul pe care vreau să îl transmit de aici este că noi, administrația județeană și cea locală avem o mare obligație să dezvoltăm rețeaua de pompieri voluntari pentru a fi pregătiți 100%. Trebuie să acționăm de jos în sus și primul la intervenție să fie pompierul voluntar”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că inaugurarea noului poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență de la Siret a avut loc în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan și a primarului orașului Siret, Adrian Popoiu.