Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a analizat miercuri, 3 mai, împreună cu conducerea ACET Suceava, stadiul lucrărilor și a licitațiilor la marele proiect finanțat prin POIM. Potrivit șefului administrației județene, 14 localități din județul nostru beneficiază de o investiție ce se ridică la 275 de milioane de euro și care prevede construirea de rețele de apă, canalizare și stații de pompare.
„Peste 60% din program este licitat, ceea ce înseamnă că ritmul este bun. În ceea ce privește rețelele de apă au avut loc licitații la Rădăuți, Fălticeni, Vicovu de Sus, Mitocu Dragomirnei, Sucevița, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Dolhasca și urmează Marginea și Suceava. La canalizare, adjudecate sunt stațiile de epurare de la Marginea și Vicovu de Sus, iar în evaluare sunt cele de la Dolhasca și Siret. Comuna Șcheia are o sumă foarte mare, circa 25 de milioane de euro, care însumează 25 de km de rețea de apă și 25 de km de rețea de canalizare. Pe 17 mai vor fi evaluate ofertele depuse la licitație”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a subliniat că marți, 2 mai, ACET Suceava a obținut un program, în valoare de 3,6 milioane de euro, pentru montarea de panouri solare la stația de pompe de la Berchișești.
„ACET consumă 1800 de megawați oră, iar stațiile de la Berchișești vor produce jumătate din această energie, după montarea panourilor fotovoltaice. Practic, este vorba de un proiect prin care se instalează 7400 de panouri fotovoltaice, de 2 metri pătrați fiecare, amplasate în 15 locații”, a mai spus Flutur.
Șeful administrației județene a mai precizat că termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2025, însă a primit asigurări că lucrurile sunt în linie dreaptă.
„La Fabrica de lapte de la Câmpulung s-a cerut o stație proprie de epurare pentru rezidurile industriale de la lapte, cum este și cazul Fabricii AMBRO de la Suceava. Urmărim lunar stadiul lucrărilor și mă bucur că localități care așteptau demult, precum Vicovu de Sus, Marginea, Șcheia, Mitocu Dragomirnei, Sucevița, dar și Rădăuțiul, Câmpulungul, Vatra Dornei, Dolhasca, Siretul intră în linie dreaptă cu apă – canal, ceea ce înseamnă civilizație”, a conchis Gheorghe Flutur.