Flutur prezintă proiectele județului și îl invită pe Stan să i se alăture modernizării Sucevei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a transmis, miercuri, 30 august, un nou comunicat de presă în care face apel la colaborarea cu PSD. 
„Văd că aveți nelămuriri în legătură cu problemele din județul Suceava. O să vă dau niște răspunsuri punctuale, deși dumneavoastră le stiți.
Despre centura Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, DA, eu am solicitat construirea acestor centuri, dar Ministerul Transportului prin C.N.A.I.R. se ocupă de proiectarea acestora. Înțeleg că firma s-a retras de pe lucrare, de aceea rog să ne ajutați la minister pentru aceste două centuri.
Pentru centura Gura Humorului, unde traficul este cel mai aglomerat, ne-am asumat noi, Consiliul Județean Suceava, întocmirea documentației de proiectare care este deja finalizată. Suntem în așteptarea Acordului de Mediu, ca și la Autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret și sperăm ca în această toamnă să primim avizele pentru a scoate la licitație execuția. De altfel, Consiliul Județean Suceava și-a asumat și delegarea lucrărilor la Drumul Expres A7 – Suceava – Botoșani, atât pentru proiectare, cât și pentru execuție. Mai nou, am cerut să facem tot noi, Consiliul Județean Suceava, și proiectarea unei portiubi a Autostrăzii Nordului. Asta înseamnă adevărată implicare, curaj și responsabilitate din partea noastră.
Tabăra de la Bucșoaia este la Ministerul Familiei și vă rog sa ne ajutați, căci noi, Consiliul Județean Suceava, împreună cu Compania Naționala de Investiții, am demarat proiectarea. Proiectul fiind finalizat și avand un cost de peste 300 milioane RON, implementarea trebuie să fie facută de ministerul sus-amintit.
Pe Drumul Talienilor sunt aproape finalizați 7 km de drum, se lucrează intens și avem garanția constructorului că drumul va fi gata anul viitor. Acolo a fost un litigiu vechi cu un fost coleg politic de-al dumneavoastră și unde ne-am judecat ani de zile, dar totuși lucrarea se va face și va fi spectaculoasă.
În zona Hântești, Berești, Șerbănești se lucrează pe drumul județean la plombări și avem documentație întocmită pentru modernizarea acestui tronson de drum (10 km), dar suntem în căutarea sursei de finanțare pentru că acum resursele financiare existente merg pe zona Grănicești – Satu Mare, pe zona Forăsti – Manolea, pe zona Brodina – Valea Brodinei. Avem nevoie de surse de finanțare suplimentare unde deasemenea ne puteți ajuta.
Și pe drumul județean Zvoriștea – Grămești sunt prevăzute lucrări de plombări, casetări și covoare asfaltice pe 7 km în perioada imediat următoare.
Așa cum am mai spus, Consiliul Județean Suceava acordă maximă prioritate drumurilor județene. Peste 60% din bugetul nostru este alocat drumurilor județene. Avem lucrări mari, drumul de legătura cu județul Harghita, la Bilbor, drumul Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Drumul Mălini – Borca ( legătura cu județul Neamț), dar și tronsonul de drum Suceava – Berchișești, Mănăstirea Humorului, dar și multe alte șantiere.
Întrebați-vă consilierii județeni ai dumneavoastră dacă există ședință în care să nu aprobăm proiecte de modernizări de drumuri județene.
Pentru mine fișa postului înseamnă să ma interesez de tot ce se întâmplă în județul Suceava și să cer sprijin acolo unde este cazul tuturor instituțiilor care ne pot ajuta.
Lăsați replicile penibile și haideți împreună să modernizam județul Suceava! Dacă nu știați, vă spun eu, suntem împreună în Coaliția de guvernare”, a transmis Gheorghe Flutur.