Frig puternic în România, la începutul toamnei. Unde va ninge, ce zone sunt lovite de ploi

Luni, 19 septembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul ţării, iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii extinse în regiunile intracarpatice și doar trecător și pe suprafețe mici în rest.

La altitudini în general de peste 1.800 metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în sud-vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 23 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade Celsius.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și posibil ploi slabe spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 7 și 10 grade Celsius.

În sud- est, maxime de 22 grade Celsius

Marți, 20 septembrie, tot de vreme rece avem parte. Conform ANM, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi răcoroasă. În regiunile intracarpatice și în zonele montane vor fi înnorări persistente şi va ploua pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în special în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade Celsius în depresiunile intramontane şi 13 grade Celsius pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

Conform meteorologilor, în Bucureşti, vremea va fi răcoroasă, cu valori termice în scădere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa între 20 și 22 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6 grade Celsius.

Miercuri se face și mai frig

Miercuri, 21 septembrie, temperaturile scad și mai mult. Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. La munte, la peste 1.600 metri altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în extremitatea de sud-vest şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.