Gheorghe Flutur: „Am obținut o serioasă victorie pentru pensionari: majorarea punctului de pensie cu 12,5%”

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că în seara zilei de luni, 21 noiembrie, s-a obținut o serioasă victorie pentru pensionari, majorarea punctului de pensie cu 12,5 % pentru toate pensiile. Șeful administrației județene a adăugat că cei cu pensii mici vor mai primi ajutoare pe energie și pe hrană, care, în medie înseamnă încă 3- 3,5% începând cu 1 ianuarie 2023.
De precizat este că numărul pensionarilor în România este de 4,7 milioane, din care cu pensii sub 1500 lei sunt 2,3 milioane, iar cu pensii între 1500-2000 sunt încă 1 milion.
„Așadar, cei cu pensii mici pot primi majorare cu tot cu tichete care poate ajunge la 20% lunar. PNL a avut un rol fundamental în aceste majorari!
Tot luni, am discutat forma finală a Ordonanței pe Energie unde până în 2025 se plafoneaza prețul, păstrând prețul actual și se introduc și familiile cu mai mulți copii, se introduc și operatorii de utilități publice, ca ACET, unitățile de cult. Asta înseamnă stabilitate în aceste vremuri și mai multă siguranță atât la populație cât și la agenții economici!
Mă bucur că am contribuit și eu aici la lucruri cruciale pentru populație!”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.