Gheorghe Flutur anunță că începe turnarea asfaltului pe drumul județean Suceava – Dolhasca

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a aflat miercuri, 3 aprilie, a.c., din nou pe șantierul drumului județean Suceava-Dolhasca pentru a inspecta stadiul lucrărilor.  Flutur s-a arătat mulțumit de mobilizarea constructorului arătînd că în acest ritm lucrările se vor apropia de final în următoarele trei luni.

„Am fost din nou printre muncitori, printre constructori, pe șantierul drumului județean ce leagă Suceava de Dolhasca. Cei interesați vor putea vedea  duminică seară imagini de pe șantier, după ce o echipă de televiziune a filmat în premieră stadiul exact al lucrărilor.  Vă pot spune încă de pe acum că s-au mobilizat foarte bine constructorii. Se toarnă asfalt în zona Luncușoara – Udești, iar în felul acesta se rezolvă problema prafului pentru locuitorii din zonă.

De asemenea se toarnă asfalt între Udești și Liteni. La Liteni se lucrează și în zona sensului giratoriu din centrul orașului, sens giratoriu amenajat de primarul Tomiță Onisii. Constructorii m-au anunțat că, având în vedere stadiul lucrărilor în zona Ipotești – Bosanci, mâine vor turna asfalt masiv și pe această rută. A fost o perioadă de disconfort pentru populație, dar mobilizarea din ultima perioadă a firmelor de construcții mă face să fiu optimist și să spun că în următoarele 3 luni de zile lucrările se vor apropia de final”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean a reamintit că acest proiect are o valoare de 63 milioane de euro,  din care 30 milioane de euro bani europeni, cealaltă parte fiind bani din bugetul CJ Suceava. Cu o lungime de 75 km, drumul deservește o populație de circa 137.000 de locuitori. Proiectul are 11 poduri din care 6 noi și 5 reabilitate, dintre care cele de la Dolhasca și Dărmănești traversează râurile Siret și respectiv Suceava. Sunt peste 1.600 de intrări în curțile oamenilor care au acces la drumul județean.
„Avem prevăzute 19 stații de transport public unde vor opri autobuzele și microbuzele care transportă pasageri de pe raza județului Suceava. Vom avea 2 km de lizieră, perdele de protecție împotriva viscolului, foarte multe lucrări de artă, șanțuri, șanțuri cu rigolă dalată, ziduri de sprijin și parapete. Termenul final la care s-a angajat constructorul este 15 august 2024”, a mai spus Gheorghe Flutur.