Deputatul Gheorghiu: „Munca echipei de la CJ Suceava, coordonată de Gheorghe Flutur, situează județul nostru la egalitate cu Sibiul și mult peste Iași, Maramureș, Mureș si celelalte zone ofertante ale României”

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia a subliniat că astăzi avem recunoașterea la nivel național a ceea ce noi știam deja că avem: relief minunat, gastronomie apreciată de toți, oameni extrem de primitori, tradiții, istorie, cultură și religie. El a adăugat că, pe lângă acestea, avem oameni întreprinzători care au transpus în afaceri în domeniul HoReCa valorile care îi caracterizează și care au adus județul Suceava pe un binemeritat loc 8 în topul destinațiilor turistice din România, conform datelor statistice INS.

„Pentru că era păcat să le avem și să nu le promovăm, Gheorghe Flutur și echipa liberală au avut ca scop principal conturarea conceptului a ceea ce astăzi ocupă o poziție onorantă în topul național al regiunilor vizitate, Bucovina cu al său Paști, Crăciun, oameni, locuri, frumusețe și identitate națională”, a declarat Bogdan Gheorrghiu.

Parlamentarul sucevean a adăugat că ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a fost cel care a inițiat demersurile care au dus la identificarea mai multor localități din județ ca fiind stațiuni turistice de interes național și astfel s-a ajuns ca aproximativ o cincime din localitățile din Suceava să poarte acest statut.

„Personal, am inițiat legea prin care anul 2023 este anul Ciprian Porumbescu, iar Cetatea Sucevei a găzduit premiera operetei Crai Nou, care ulterior a fost pusă în scenă în sala principală a Operei din Viena. Cred că acest rezultat este generat de efortul muncii de echipă, prin punerea în valoare a cetățenilor și trebuie să fie un exemplu de bune practici.

 Nimeni nu s-ar fi putut aștepta ca asemenea rezultate să apară peste noapte, astfel încât, cu o creștere firească și constantă a turiștilor interesați de Bucovina, după ani de construire treptată a brand-ului regional, suntem printre liderii naționali ai destinațiilor turistice din România.

Este onorant și spectaculos, având în vedere faptul că județul nostru este sensibil la egalitate cu Sibiul, fostă capitală culturală europeană, care a beneficiat de o infuzie majoră de capital și notorietate, dar și mult peste Iași, Maramureș, Mureș si celelalte zone ofertante ale României.

Toate acestea sunt rezultatul muncii echipei de la CJ, coordonată de președintele Gheorghe Flutur, rezultate concretizate în cifre, mai exact o creștere de 33.000 de turiști față de primele luni ale anului 2019, anul de grație al turismului românesc înainte de pandemie.

Cred că e momentul să lăsăm modestia caracteristică deoparte, o vom recupera mai târziu, iar acum să ne bucurăm de rezultatele muncii de cel puțin 10 ani. Să fim mândri și să arătam că suntem înaintea altor județe care clamau prioritate, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor turiștilor. Aș putea remarca faptul că, în timp ce instituțiile media din județele vecine recunosc această spectaculoasă ascensiune, unele voci chiar din județul nostru încercă să pună într-o lumină nefavorabilă exact lucrurile de care ar trebui să fim mândri. Este clar ca fac acest lucru doar din dorința de a se face remarcați, în detrimentului interesului zonei noastre.

Gândul meu de final este acela că datele statistice de acum arată cât de mult avem nevoie de infrastructură. Autostrada A7 și noul terminal al Aeroportului Ștefan cel Mare ne vor propulsa mai sus în clasament, iar previziunea mea este că Bucovina va depăși Valea Prahovei”, a conchis deputatul Bogdan Gheorghiu.