IMPOSTURA zilei
Selecția naturală. Cel puțin 2 impostori trebuie să dispară complet din peisajul politic în 2024

Goana după aurul politic, voturile fraierilor din Ducatu’ Bukowina

Pentru cei dintre dumneavoastră care ați văzut în trecut filme western, cele cu goana după aur, desigur nu ne referim aici la cel mai nou partid politic al României probabil că vedeți astăzi cam aceeași regie și scenariu cu actori mai mult sau mai puțin cunoscuți, cu scene mai mult sau mai puțin credibile, cu schimbări de situație radicale, în dorința de a atrage cât mai multă simpatie electorală, cât mai multe voturi în final.

În acest sens observăm zi de zi o bătălie artificială, prin intermediul comunicatului de presă, vedem răspunsuri la atacuri dure, observăm strategii de anticipare sau de repoziționare, când de vorba e fapt de o bătălie surdă între cele două mari partide ale României, PSD și PNL, care nu pierd nicio ocazie în a-și adresa critici dar și în a veni cu fel de fel de proiecte, unele mai fantasmagorice decât altele, de la autostrăzi, la centuri, spitale și mai nou case ale căsătoriilor.

Din dorința de a ocupa spațiul mediatic și de a obține în mod evident cât mai multe intenții de vot avem de a face cu o bătălie subterană surdă din mai multe perspective, sunt mai multe fronturi deschise, e o bătălie între doctrine, stânga și dreapta, dar și o bătălie internă subterană, tot surdă, pentru că ambele partide și cel social democrat și cel liberal vor avea anul acesta alegeri pentru conducerile proprii.

Avem de a face în acest sens cu o IMPOSTURĂ deja binecunoscută în politica românească, ridicări de mingi la fileu, răspunsuri date prin locotenenți, teme de atac sau de apărare, dar mai nimic în relație cu VIAȚA NOASTRĂ, cu așteptările curente, cu modul în care trecem mai bine sau mai greu prin pandemie și prin provocările de zi cu zi.

Rămâne așadar o prăpastie imensă între ceea ce vrea politicul și ceea ce vrem noi restul lumii, dar zicala veche „câinii latră, caravana trece” se aplică în continuare.

Noi asistăm cumva neputincioși la ceea ce au ei de-a face în Parlament, în Guvern și în instituții și nouă nu ne rămâne altceva decât să așteptăm să treacă următorii trei ani până la următoarele alegeri.

IMPOSTURA zilei
Selecția naturală, prin presă. Cel puțin 2 impostori trebuie să dispară complet din peisajul politic local, până în 2024

Atunci vom avea șansa sau nu să îi votăm pe alții mai buni sau mai răi, să îi schimbăm pe actualii de care ne-am săturat, dar din păcate vom intra din nou într-o buclă ciclică, pe care o repetăm din patru în patru ani.

Pentru că, din păcate pentru noi, între ei este o relație puternică în subteran, dar mimează la lumina zilei un mariaj cu năbădăi, cu toate rufele spălate-n public, noroc de primarul urbei care le-a pus la dispoziție, din solidaritate, chiar și casa căsătoriilor municipiului reședință de județ.

 

Shakal o’Nil

sigla
Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta de la serviciu!