Grădinița de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava a fost inaugurată și sfințită

Grădinița nr. 4 de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava a fost inaugurată și sfințită vineri, 13 ianuarie. La eveniment au luat parte și primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, consilieri locali suceveni, precum și cadre didactice. 

Inaugurarea noii  grădinițe a debutat cu sfințerea acesteia, ce a fost efectuată de un sobor de preoți, iar ulterior, cei care au contribuit la construirea clădirii au vorbit despre importanța acesteia.

Silvia Nuțu, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, a făcut o scurtă prezentare a noii grădinițe, trecând în revistă toate etapele. 

„Noua grădiniță este un edificiu modern, cu spații generoase ambientate modern și învăluite într-o armonie de culori calde, menite să creeze o stare de bine în principal în rândul preșcolarilor, dar și în rândul personalului”, a spus directorul Silvia Nuțu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv de investiții, subliniind că această grădiniță este una de nivel european.

„Este un moment istoric pentru Colegiul Național «Mihai Eminescu» și nu exagerez!  Cred că aceasta este une dintre cele mai frumoase grădinițe din Suceava. Trebuie să spun că, pe cât de grele au fost lucrările, pe atât de greu a fost să le putem începe. Nu a fost investiția Primăriei și a fost un act de curaj din partea mea să preluăm investiția. Împreună cu domnul director Tronciu am făcut fel de fel de expertize pentru a putea prelua de la Ministerul Educației această grădiniță”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Trebuie precizat că lucrările de construire a Grădiniţei nr. 4 de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au fost finalizate pe 1 decembrie 2022.

Reamintim că primele lucrări la grădiniţă au demarat încă din 2008, cel dintâi contract fiind semnat în ziua de 15 septembrie a acelui an, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a corpului de clădire existent. În 2016, Primăria Suceava a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, iar potrivit evaluărilor de la acel moment, valoarea investiţiei rămase neexecutate, şi care urma să fie suportată din bugetul municipiului, era de peste 2,13 milioane de lei.

Proiectul imobilului modernizat al Grădiniţei de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” prevedea amenajarea de săli pentru grupele de preşcolari, săli multifuncţionale, sală de mese, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, birou, terasă, cât şi a unui loc de joacă.