Noua Grădiniță din Iacobeni, inaugurată de Zilele Comunei

Preșcolarii din comuna suceveană Iacobeni vor începe noul an școlar în casă nouă și asta pentru că au fost finalizate lucrările la Grădinița cu Program Normal din comună. Investiția a fost inaugurată și sfințită duminică, 28 august, de Zilele Comunei. Edilul Viorel Maxim le-a urat copiilor un an școlar cât mai plăcut, de care să se poată bucura împreună. De altfel, cum se obișnuiește de ani buni, nou născuții din comuna Iacobeni au fost și ei premiați de către administrația publică locală.

„Am inaugurat Grădinița cu Program Normal Iacobeni, o investiție mult așteptată. Proiectul a fost început în anul 2018, iar doi ani au durat proiectarea și îndeplinirea tuturor condițiilor legale, iar din anul 2020 au început efectiv lucrările. A dat Dumnezeu ca în acest an să finalizăm această grădiniță care este foarte importantă pentru copiii din comuna noastră. Până acum, cei mici mergeau la o grădiniță construită acum 100 de ani”, a declarat primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim.

Unitatea de învățământ este construită printr-un parteneriat între Primăria Iacobeni și Ministerul Educației, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Viorel Maxim a subliniat că valoarea investiției se ridică la 2.129.705,01 de lei.

Trebuie precizat că noua grădiniță cuprinde trei săli de grupă, o sală de evenimente, spații administrative și grupuri sanitare, dar și un teren de joacă pentru cei aproximativ 30 de preșcolari din comuna Iacobeni.