Guvernul a găsit vinovatul pentru atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor: 90%, o eroare umană

Premierul Marcel Ciolacu trebuie să schimbe buletinul după ce hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaţilor şi au furat informaţiile personale ale politicienilor. La nici 24 de ore distanţă, o altă instituţie importantă a statului român a căzut pe mâna piraţilor cibernetici.

Între orele 1 noaptea şi 7 dimineaţa, site-ul DNSC a fost supus unui atac masiv, spune ministrul Digitalizării. Bogdan Ivan a anunţat că site-ul a fost atacat cu o pondere de 18.000 de accesări pe secundă, dar sistemele de securitate au răspuns, aşa că efectele sunt nule. 

În schimb, atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor de acum trei zile a fost mult mai dur. Hackerii au copiat 316 de fişiere, cele mai importante fiind cele care conţin actele de identitate ale parlamentarilor. 

Posibilitatea ca o eroare umană să fi cauzat scurgerea de informaţii este de 90%, spune ministrul Digitalizării. Acesta a adăugat că au fost luate măsuri pentru a preîntâmpina astfel de incidente. 

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: Sistemele nu au fost actualizate cu cele mai noi tehnlogii de software existente azi pe piaţă. Pe unele dispozitive rula încă o verisune de Windows 7 care e depășita de mult, relatează observatornews.ro.