Haine și parfumuri contrafăcute, în valoare de 30.000 de lei, confiscate de polițiști, la Bosanci și Fălticeni

 La data de 21.10.2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, în baza unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acţionat pe raza satului Cumpărătura, com. Bosanci, orașului Vicovu de Sus și municipiului Fălticeni, în cadrul unei ample acțiuni de protejare a derepturilor de proprietate intelectuală. 

În cadrul acțiunii a fost identificat un bărbat în vârstă de 54 ani, care oferea spre comercializare în incinta târgului auto situat în sat Cumpărătura, com. Bosanci, obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci de prestigiu și protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 6.600 lei.

De asemenea, a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 ani, oferea spre comercializare în incinta târgului auto situat în sat Cumpărătura, com. Bosanci, obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci de prestigiu și protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 5.600 lei.

În punctul de lucru aparținând unei întreprinderi individuale, situat într-un complex comercial din mun. Fălticeni se ofereau spre comercializare obiecte vestimentare inscripţionate cu marci de prestigiu fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.  În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 8.550 lei.

Tot în municipiul Fălticeni a fost identificată o femeie în vârstă de 57 ani, care oferea spre comercializare în incinta bazarului central situat în mun. Fălticeni, obiecte vestimentare inscripţionate cu marci de prestigiu, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 4.500 lei.

Un bărbat în vârstă de 53 ani, oferea spre comercializare în incinta bazarului central situat în mun. Fălticeni, obiecte vestimentare fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 3.500 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite dosare penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, faptă prev . si ped. de art. 102 alin.1, lit.b din Lg. 84/1998 privind « mărcile şi indicaţiile geografice ». 

S-a procedat la ridicarea în total a unui număr de 123 articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri inscripționate cu mărci protejate pe teritoriul României în valoare aproximativă de 28.750 lei.