În 2023, Suceava are cel mai mare buget de după Revoluție. Ion Lungu: „Vom avea investiții de 110 milioane de euro”

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri, 11 ianuarie, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că municipiul Suceava va avea în 2023 cel mai mare buget de după Revoluție. 

Edilul a subliniat că numai pentru investiții sunt alocate din fundamentările făcute până acum 545 de milioane de lei (110 milioane de euro).

„Vom avea investiții de 110 milioane de euro din care 70 de milioane euro sunt fonduri europene și 40 de milioane de euro fonduri proprii. Asta, în afară de Sala Polivalentă de 5000 de locuri care costă 30 de milioane de euro bani prinși în bugetul CNI. De asemenea, la partea de funcționare a unității administrativ teritoriale vor fi alocați 367,227 de milioane de lei. Va fi un buget sută la sută al dezvoltării. Nu este ușor. Este o provocare și pentru noi. Este vorba de cele 50 de investiții prioritare pe care le-am expus. Sunt foarte multe proiecte care sunt concomitent de implementat. Suntem în stare de alertă urmărim zilnic metodologiile, ghidurile, apelurile și sper să punem în practică cât mai multe dintre aceste proiecte”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Trebuie precizat că bugetul municipiului Suceava pe 2023 va fi aprobat în ședința deliberativului local din data de 26 ianuarie.