„În numele pământului“, filmul de animație realizat din cadre pictate în ulei, la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei

„În numele pământului”, filmul de animație realizat din cadre pictate în ulei, rulează joi, 7 martie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei.

Filmul este realizat din aproximativ 40.000 de cadre pictate integral în ulei, în colaborare cu peste 100 de artiști vizuali. A fost folosită aceeași tehnică de animație pictată, devenită celebră datorită filmului „Loving Vincent”, despre viața celebrului Vincent van Gogh.

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) și Hugh Welchman, nominalizați la Premiile Oscar® în 2018 pentru Loving Vincent, și-au propus să aducă în fața publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

Sfârșitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.
Biletele se găsesc la Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei si pe eventbook.ro.
Peț bilet: 10 lei.