Încă trei km din DJ 175, modernizați de CJ Suceava, la Izvoarele Sucevei. Flutur face demersuri pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei

Miercuri, 13 decembrie, s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor a DJ 175 din comuna Izvoarele Sucevei, ocazie cu care a avut loc și o conferință de închidere a proiectului transfrontalier, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, ce se ridică la 3,2 milioane de euro, doar pe partea română. La eveniment au luat parte atât reprezentanți ai administrației sucevene, cât și reprezentanți ai administrației ucrainene.

„Termenul de realizare a proiectului a fost finalul acestui an. Constructorul s-a ținut de cuvânt și vreau să-i mulțumesc. Noi considerăm că a făcut o lucrare bună. Suntem azi într-un moment de bucurie pentru că putem să spunem că am finalizat un proiect transfrontalier așteptat de multă lume. Acest proiect crește șansele de deschidere a unui nou punct de frontieră între România și Ucraina, Izvoarele Sucevei – Şepit”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că  un proiect similar, pentru modernizarea a circa 3 km de drum, este în derulare și în Ucraina.

Eu sunt convins că același lucru se va întâmpla și la dumneavoastră, mai ales după ce se va termina războiul nedrept veți putea să vă dezvoltați. Vrem să ajungem și noi mai repede la Storojineț, la Vijnița, a adăugat Gheorghe Flutur care s-a aflat în legătură telefonică cu guvernatorul Regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuc.

Șeful administrației județene a precizat că drumul modernizat are o lățime de 8 metri, iar prin acest proiect a fost făcut și un pod nou, au fost refăcute opt podețe, precum și 700 de metri de ziduri de sprijin. Totodată, au fost realizate și intrările în 22 de gospodării.

De altfel, Flutur a preciazat că a solicitat Ministerelor de Interne și de Finanțe sumele necesare construirii unui punct de trecere a frontierei în comuna Izvoarele Sucevei.

Președintele CJ Suceava a mai transmis, în cadrul videoconferinței cu guvernatorul Regiunii Cernăuți, că acest drum este în subordinea instituției pe care o reprezintă, iar pe aproximativ 46 de km este total modernizat.

Asta înseamnă că municipiul Câmpulung Moldovenesc se va putea lega de Putila. Asta înseamnă undeva 55-60 de km. Pentru noi deschiderea aceasta și finalizarea drumului înseamnă dezvoltarea turismului. Drumul acesta trece prin cele mai frumoase peisaje de la noi. Leagă comunități de ruteni, de populație minoritar ucraineană care trăiește aici la noi în România, la Breaza, Moldova Sulița, Izvoarele Sucevei și eu văd deja localitatea Izvoarele Sucevei transformată într-un mic orășel, a adăugat Flutur.