Înghețată de la Auchan și Selgros, retrasă de pe piață. Oamenii sunt rugați să nu consume produsul

ANSVSA anunță retragerea de pe piață a unui lot de somon din magazinele Mega Image, dar și a unui sortiment de înghețată din magazinele Auchan și Selgros.

Mega Image are probleme cu somonul.

Dorim să vă aducem la cunoștință ca Mega Image a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022. Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022.

A fost retrasă și înghețata Häagen-Dazs din magazinele Selgros și Auchan

Stimați clienți, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România. Motivul retragerii : detectarea unor urme de oxid de etilenă (ETO).

General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirma că doar produsul de mai jos, cu termen de expirare înainte de 21/05/2023, face obiectul rechemării.

Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, si care are termen de expirare înainte de 21.05.2023) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, scrie ANSVSA, potrivit psnews.ro.