clanul PNL Suceava
Fotografia zilei: UAT Județul Suceava

Ion Drăgușanul, instigator la autonomia și secesiunea Bucovinei. Niculai Barbă, cu fundul la realitate

Poate că tot de aici publicul, cititorii, istoricii, procurorii și restul, vor afla mai multe despre excesele de impostor sfertodoct ale culturnicului Ion Gâză Drăgușanul, în slujba unor interese străine, care – atenție! – nu se încadrează la „trădare”, nici la „spionaj”, însă răspunzând la întrebarea clasică Qui prodest? (cui folosește?) putem ști la ce se încadrează, respectiv la vânzarea (din prostie) de neam și țară, deși nu există în această formulare în codul penal poate fi demonstrată la milimetru !

Deoarece noi lucrăm cu dex-ul și cărțile de istorie, întâi, să definim niște termeni:

SPIÓN, -OÁNĂ, spioni, -oane, s. m.s. f. I. S. m. și f. 1. Persoană însărcinată să culeagă clandestin informații secrete privitoare la un stat și să le transmită altui stat; iscoadă. 2. Persoană care pândește, observă pe alții (pentru a furniza cuiva informații); sursa: DEX ’09 (2009)

Așa? Care vrea să zică… ești spion d-ta? Apoi, așteaptă… dacă-i așa, să-ți dau o răfuială isprăvnicească pe spinare. ALECSANDRI, V, T. I 217, Chirița în provincie, Actul II, Scena XIII, p.302 Click AICI!.

A TRĂDA, trădez, vb. I. 1. Tranz. A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. 2. Tranz. (Despre facultăți fizice sau psihice) A nu mai funcționa (bine), cauzând dificultăți.

Prostia nu este infracțiune dar nici nu poate fi invocată ca circumstanță atenuantă, la fel, nici nebunia, iar, la noi, există așezăminte doar pentru nebuni, nu și pentru proști, canalii ori lepre cazone!

Pentru că nu există prescripție în materie de prostie, nu există pușcărie mai grea decât cea din sinele prostului, gratii mai groase decât propriile limitări, nimeni nu te poate grația, nici Dumnezeu, nici vreun nacealnik înșurubat printre noi…

Instigatorul la autonomia și secesiunea Bucovinei, că de prost, că de canalie, nu va scăpa de metaforicul scuipat între ochi pe care ni l-au rezervat doar nouă, el și asociații săi, pentru oprobriul public.

În completare la articolul de ieri, dorim a face puțină educație culturală pentru aplaudaci de impostori.

Astfel, vă spunem că rutenii sunt, de fapt, polonezi, că vocabularul lor este identic cu cel polonez în proporție de cca 60%…

La fel, ar trebui să știți sau măcar să banuiți că „naționalitatea ukraineană” este o ficțiune, în spatele căreia se află iredentismul ukrainean, alimentat, din motive geostrategice, de către defunctul Imperiu Austro-Ungar, prin crearea altei ficțiuni, Galizien und Lodomerien…

În momentul în care iredentismul zis ukrainean, la Conferința de pace de la Paris, cea care avea să ducă la Pacea de la Versailles, cu Trianonul, care consacră drepturile românilor, atât de deranjante pentru anumite iredentisme, cum ar fi cel maghiar dar și ukrainean, clama dreptul unei populații ukrainene asupra întregii Bucovine, delegații români, cehi și polonezi îi persiflau pe delagații „ukraineni”, întrebându-i pe cine reprezintă ei, cumva, reprezintă ”camerele de hotel” în care locuiau?

ion dragusanul 45

Vedeți mai sus cum s-a confecționat Ukraina, cea care include teritorii românești strămoșești, adică nordul Bucovinei…

Să mai rețineți, că, de fapt, „ukraina„ înseamnă în polonă, ruteană și, cu voia dvs., în ukraineană (nu se poate spune în ukraineana veche pentru că nu există așa ceva, limba ukraineană, așa cum este ea pe rol în țara numita Ukraina, este limba creată de Taras Șevcenko…) deci înseamnă pur și simplu, „la marginea”, ”mărginime”, adică de la marginea krainei poloneze, a regatului…

Rusia a cultivat ideea unei Ukraine mari, ce se află între ei în acest moment este relevant pentru starea de precaritate statală de care inclusiv cei ce se consideră „ukraineni” sunt conștienți, cu excepția unor cozi de topor din țările vecine, râvnite, în continuare, de ei…

Nici nu este de mirare că Gâză Drăgușanul gândește așa, este din categoria celor îndobitociți (îmi pare rău, alături de alții care nu au dispensă nici de cultură, nici de IQ) pentru că iată ce pretinde acesta, printre alte imbecilități profesate și debitate în „opera” sa culturală decontată de Consiliul Județean Suceava al PDL-PNL-Flutur:

„…Cărturarul bucovinean Dimitrie Dan, care a scris, printre celelalte monografii ale unor etnii bucovinene, şi “Rutenii în Bucovina” (numai dogmaticii pseudopatriotismului nu vor pricepe că rusini, ruteni şi galiţieni înseamnă, de fapt, ucraineni), a pus la dispoziţia viitorimii următoarele mărturii iconografice, pe care le ignoră şi instructorii ucraineni de dezrădăcinare, din zona Siretului, dar şi agramaţii savanţi ai juriilor festiviste de folclor din Suceava şi din Cernăuţi…

ion dragusanul 45.1

…din „Vrăjmașii culturii ukrainene din Bucovina Click AICI!” subînțelegându-se, foarte explicit că dumnealui este, face parte, din clasa (claka…) prietenilor culturii ukrainene din Bucovina, ceea ce nu se contestă!

Deci… Așa? Care vrea să zică… ești spion d-ta? Șpionule… (DUMITRIU, N. 179, SADOVEANU, P. M. 292, CONTEMPORANUL, III 573) Contemporanul – revistă națională de cultură, politică și știință Click AICI!

Caracterul neonest, impostura și mistificarea istoriei naționale oferite naivilor prin publicistica și recuperarea memoriei de către Găză Drăgușanul  în baza unor atribuții din fișa de post, pentru care este plătit barosan de CJ Suceava – Flutur, se poate observa și din… Iacob Zadik, un fals erou al istoriei Click AICI!

ion dragusanul 45.2
generalul Armatei Române din Primul Război Mondial, Iacob Zadik (1867-1970)

Ce spune istoria României?  Click AICI! ”…La 11 noiembrie 1918, trupele române conduse de generalul Iacob Zadik intră în Cernăuţi şi participă la preluarea puterii. Ulterior, la 28 noiembrie 1918, este convocat Congresul General al Bucovinei, în Sala Sinodală din Cernăuţi, şi se votează Unirea Bucovinei cu România.

Ce afirmă Ion Drăgușanul, impostorul istoriei și culturii bucovinene?

Iacob Zadic este un fals erou al istoriei, conform gazeta sa de perete www.dragusanul.ro Click AICI!, dar și ezitantul Iacob Zadic este un simbol mai presus de meritele lui reale.

Unde publică asemenea mistificări neistoricul și impostorul lui Sorin Filip și Niculai Barbă?… la el pe blog, și tot în timpul programului de lucru își face și articolele pentru asociații lui de ”pertractări bănoase” (a se citi licitații publice impuse, adică pre-aranjate – doar pentru cunoscători) Click AICI!

ion dragusanul 45.4

Dar ce mai aflăm noi despre corupția din instituția manageriată prost de Maestrul Sorin Filip?

Comparativ:  COSTUL  PUBLICĂRII  a  2  CĂRȚI sub patronajul Centrului Cultural Bucovina

  1. Costurile cu publicarea de către CCB a cărții intitulate ”Generalul Iacob Zadik în Bucovina” scrisă de Ion Filipciuc (conform anunț achiziție directă off-line cu nr. DA20884910/20.07.2018 – format B5 – 17,6×25 cm): 3.890 lei
ion dragusanul 45.5
”Generalul Iacob Zadik în Bucovina” scrisă de Ion Filipciu, licitație atribuită corect altui ofertant decât Mușatinii-Assist
  1. Costurile cu publicarea de către CCB a cărții intitulate ”Bucovina în mărturii necunoscute” scrisă de Ion Drăgușanul (conform anunț achiziție directă off-line cu nr. 21215327/14.09.2018, format mic A5 – 14,8×21 cm): 12.135 lei.
ion dragusanul 45.6
”Bucovina în mărturii necunoscute” scrisă de Ion Drăgușanul și cu licitația atribuită cumătrului de la Mușatinii-Assist

În cazul acestei ”opere” publicate pentru un preț uriaș, respectiv de 12.135 lei, în condițiile în care formatul A5 este mai mic decât B5, avem următoarele aspecte ce generează mai multe conflicte de interese dar și abuz în serviciu:

  • Ion Drăgușanul este autorul cărții tipărite de Centrul Cultural Bucovina,
  • a înscris propria carte în planul editorialistic și proiectul Calendarului Cultural al județului Suceava,
  • este responsabil și coordonator de proiect din partea instituției angajatoare,
  • este semnatarul unor documentații de atribuire din partea instituției,
  • este persoana care a solicitat dirijarea invitațiilor de participare spre anumiți operatori economici,
  • este persoana care s-a asigurat de câștigarea procedurii de un anumit ofertant asupra căruia avea un interes personal (așa cum este acesta definit de legea penală),
  • și este persoana care a urmărit, în mod real, la SC Mușatinii-Assist, ca ducerea la îndeplinire a contractului de achiziție să se desfășoare corespunzător cerințelor lui.

Or, salariatul Ion Gâză Drăgușanul, prin calitatea avută, respectiv de autor al cărților proprii și în același timp de coordonator de proiect și întocmitor al unor acte oficiale din documentația de atribuire din partea autorității contractante (bineînțeles, conform fișei de post), AR FI TREBUIT, conform legislației ACHIZIȚIILOR și legislației PENALE în vigoare (necunoașterea legii nu-ți dă dreptul să o încalci și nu te absolvă de răspundere!), să întocmească o NOTĂ DE CONSTATARE prin care să aducă la cunoștință superiorilor ierarhici situația de fapt, situație ce putea genera un CONFLICT DE INTERESE administrativ sau penal.

În această variantă prezentată mai sus, cu autor salariat, neaplicată voit de angajații CCB al CJ Suceava, MANAGERUL, când i s-ar fi adus la cunoștință prin acea Notă, era obligat să desemneze o altă persoană din compartimentul de resort care să solicite atât înscrierea respectivei cărți în planul editorialistic, întocmirea documentației de atribuire și coordonarea proiectului al cărui autor era Ion Drăgușanul.

Aici nu facem referire și nu are relevanță, în acest moment, cine erau membrii din comisiile de atribuire a procedurilor de licitație, așa cum insistă, ocolind adevărul, mincinoșii martori.

Ar fi fost culmea să fi fost tot impostorul Ion Drăgușanul și în comisiile de atribuire, el neavând studii corespunzătoare nici măcar pe domeniul în care lucrează cu atâta spor. La bani!

”Maestre, să ne translatați
Și nouă sensul, când mâncați
Așa o bogăție de kkți
Ca să pricepem cum i-amestecați…”

Conform celor expuse, nu managerul sau vreun alt salariat responsabil cu achizițiile publice este vinovat, ci DOAR salariatul Ion Gâză Drăgușanul, acesta fiind singura persoană ce se face vinovată deoarece nu a întocmit Notele de constatare la care îl obliga LEGEA, respectiv prevederile care interferau cu situația de fapt și îl băgau în conflict de interese cu atribuțiile avute prin Fișa de post a domniei sale.

Atenție! Deși sunt nenumărate aceste fapte în interiorul CCB, doar în cazul salariatului Ion Drăgușanul s-a ajuns în situația ca impostorul cultural să fie cercetat de Parchetul Curții de Apel Suceava pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. 1 Cod Penal și abuz în serviciu prevăzută de art. 297 alin. Cod Penal.

dosar 2 ion dragusanul corupt

În articolul de ieri Cimpoieși străini Bukowinei, via PNL. Made in Gâză Drăgușanul Click AICI! am explicat de ce  escrocii din scaune publice care au doar calități de intimați, făptuitori, suspecți, inculpați etc, nefiind condamnați penal definitiv, pot fi totuși suspendați legal, printr-o cercetare disciplinară sau decizie de manager, până la clarificarea situației lor judiciare, de pe funcția ce are o legătură directă cu faptele săvârșite, prin corelarea legislației și a probelor rezonabile, deja publice, și acceptate de MINIM două entități judiciare diferite (o unitate de parchet și o instanță penală de judecată ce a dat o sentință definitivă).

Doar că acum, după 2 luni de la prezentarea publică a probelor de impostură și 1 zi după răspunsul impotentei Comisii de etică și disciplină (care nu a cercetat mai nimic, totul fiind o mascaradă pentru protejarea scaunului la stat) devine mult prea târziu pentru mai multe super-staruri artistice din cultura județeană care nu au făcut decât să se înhaite cu ceilalți corupți pentru mușamalizarea cazului. Au frici de corporații și organizații discrete! Nu zău…? De care?

De ce am dat, abia astăzi, aceste (…doar câteva) exemple de mistificare grosolană a istoriei naționale pentru domnii din public (cititori, istorici, doctori, procurori și restul universitarilor și silvicultorilor)?

Ca să fie foarte clar în competența cărui organ de cercetare este această problematică ce ține de siguranța națională și despre cum își exercită atribuțiile de serviciu cei din grupul infracțional al stăpânului de manageri, demnitari și politicieni din Suceava.

Citiți sentința Curții marțiale a diviziei [Comisia de cercetare a CCB și CJ Suceava – răspuns Click AICI!], care osîndea la moarte prin ștreang pe sublocotenent și [collateral damage] … pentru trădare și dezertare la dușman. REBREANU, P. S. 22.

[Gheorghe Flutur & Comp] nu prevede vrajba, neunirea, nesațiul și trădarea zămislind în inimile lor. NEGRUZZI, S. I 272. Înaltă trădare = activitate criminală a cetățeanului care ridică armele împotriva propriei sale țări sau care uneltește împotriva securității statului său. Crimă [culturală] de înaltă trădare [și nu doar atât].

ion dragusanul 45.4
MAFIA Clanului Drăgușanul

”În regnul lor, cu cizme și lopată,
O fi fost el plotoner, odată,
Dar funcția doboară gradul
Când pe afară-i vopsit gardul
Și înauntru-i bardul, măcăleandrul…”

Când ridicăm UMBRELLA corporației? Curând, la foc mic…

…avem timp kklău până în 2023-2024! Apoi unii vor culege căpșuni în serele din Botoșani.

ion dragusanul 45.7
Călăritul, dans rutean fără umbrelă; Jos pseudo-corporația Umbrella!

”Să mergem, deci, să cerem aprobare

când să vorbim și noi puțin mai tare,

când este ora bună de culcare,

când doare pe acel pe care-l doare”

(Adrian Păunescu)

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

clanul PNL Suceava
Fotografia zilei: UAT Județul Suceava

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim TOȚI infractorii !

sigla
Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta de la serviciu!