Ion Drăgușanul și-a prelungit accesul fraudulos la bani publici. Gheorghe Flutur a oferit nababului (in)culturii un cadou de lux: salariu nesimțit + pensie, deconturi și proiecte discreționare

Președintele Gheorghe Flutur, în semn de recunoștință pentru aportul adus în campaniile electorale, i-a oferit referentului cultural – fără studii, Ion Drăgușanul, postul de consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, post cu o salarizare aferentă studiilor superioare de specialitate. 

   Deși pensionat de 2 ani de zile, Ion Drăgușanul, la cei 66 de ani, a primit cadou de ziua sa de naștere o numire de circa 2.000 de euro lunar care lasă râvnind la acest post o întreagă generație de oameni de cultură cu expertiză în domeniu.
     Amintim că familia DRĂGUȘANUL este cunoscută opiniei publice naționale urmare a dosarelor de CORUPȚIE, consum și trafic de DROGURI în care este implicată, dosare grele lăsate cu condamnări definitive și cercetări extinse la mai multe unități de parchet, din Suceava și București.
   Protecția oferită acestora de managerul Sorin Filip și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu este greu de înțeles, atât din perspectiva apropierii slugarnice și afinităților politice din ultima perioadă ale lui Ion Drăgușanul, a pará-ndărătului care se practică în domeniul cultural, cât și din perspectiva proiectelor publice organizate și finanțate de Consiliul Județean și care urmează a fi preluate pe persoană fizică de interpuși ori rude ai celor de mai sus.
   Deși marea majoritate a evenimentelor și proiectelor culturale sunt blocate de pandemia Covid, se pare că Ion Drăgușanul este indispensabil guvernanților locali suceveni, chiar și prin vremelnica prezență aleatorie și facultativă la locul de muncă, unde nu face altceva decât să se folosească de infrastructura statului pentru blogul personal și pagina sa de Facebook, inventând nume ori povești de viață în care descrie cu lux de amănunte întâlniri imaginare și discuții avute cu părinții la naștere, cu spioni celebri ori cu mari personalități cultural-academice, de regulă doar cei ce nu mai pot confirma spusele celui poreclit EthernetMAN-ul Centrului Cultural Bucovina. 
   Acest nume rușinos a fost atribuit lui Dragușanul de cei mai renumiți scriitori bucovineni ori reprezentanți ai instituțiilor de cultură din țară tocmai datorită imposturii și plagiaturii sale, prin copy-paste, din marea bibliotecă virtuală a internetului, toate decontate, de regulă, abuziv, din bani publici.
   „Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea CORUPȚIEI şi a NULITĂȚII recompensate, decât ridicarea în sus a demeritului.
Această privelişte îi ia poporului încrederea în valoarea muncii şi în siguranţa înaintării prin merit.” 
Mihai Eminescu, XIII, 124, 26/05/1882