Izabela Popa, o tânără din sistemul de protecție, își lansează primul volum de poezii, la Liteni

Miercuri, 19 octombrie, la orele 14:00, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni are loc  lansarea unui volum de poezii sub semnătura Izabelei Popa, o tânără din sistemul de prodecție. Anul trecut, o altă tânără din sistemul de protecție, de la Rădăuți, respectiv Iulia Biriș, a avut o lansare de carte, tot de poezii cu sprijinul  inspectoarei, Daniela Ceredeev din cadrul Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

 Despre Izabela este în sistemul de protecție încă de la naștere deoarece mama ei nu a avut posibilitatea să-i asigure condițiile necesare creșterii și îngrijirii.

 Născută la începutul lunii „Cireșar” în anul 2004, Izabela a stat doar un an în Leagănul de copii  „Sf. Maria” Suceava ca apoi să beneficieze de plasament în familia Elenei Popa, asistent maternal profesionist din oraşul Liteni, județul Suceava.

În prezent, Izabela  este  elevă în clasa a-XII-a la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, este bine integrată în familia asistentului maternal, dar și în comunitate, fiind apreciată și valorizată, atât în familie cât și în școala în care învață.

Este cumpătată, talentată și disciplinată în tot ceea ce își propune. Familia asistentei maternale o sprijină  în toate proiectele și îi asigură climatul favorabil și afecțiunea  necesară unei dezvoltări armonioase a personalității tinerei.

 Pasiunea pentru poezie s-a dezvoltat în timp, fiind o modalitate de exprimare a sentimentelor și emoțiilor  sale. A fost încurajată de familie și remarcată atât de profesori, de colegi cât și de managerul de caz din cadrul Direcției care a prezentat situația Izabelei, persoanei de legătură cu Fundația HHC România, astfel încât Izabela a primit un sprijin financiar neașteptat pentru editarea manuscrisului.

Datorită atașamentului față de familia asistentului maternal, tănăra Izabela a semnat manuscrisul de poezii cu numele Popa Izabela. 

Deoarece un talent nu vine niciodată singur, Izabela s-a înscris și la Secția de  canto  din  cadrul Școlii Artei „Ion Irimescu” Suceava.

„Mulțumim pentru implicare și sprijin, familiei Popa, conducerii și cadrelor didactice din cadrul Liceului Tehnologic «Iorgu Vârnav Liteanu» Liteni, Inspectoratului Școlar Județean Suceava și, desigur, Fundației Home and Hopes for Children România.

Vă așteptăm alături de noi la acest eveniment important de debut din viața Izabelei Popa”, au transmis reprezentanții DGASPC Suceava.