Jandarmeria Suceava, alături de Ucraina, de Ziua Cooperării Europene

Sub îndemnul #standwithukraine și din dorința de promovare a bunei cooperări a României cu Ucraina, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava  s-a alăturat Programului Operațional Comun România – Ucraina în sărbătorirea ZILEI COOPERĂRII EUROPENE 2022, prin realizarea unei lucrări de artă murală contemporană, care să reliefeze solidaritatea  pentru cetățenii țării vecine, într-o manieră cât mai originală și creativă.

Pictura murală de mari dimensiuni a fost realizată pe fațada clădirii bibliotecii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava, după lucrarea cu titlul ,,Păsările victoriei și ale libertății”, care aparține unei tinere de 15 ani din regiunea Odesa, Ucraina. 

Prin intermediul lebedei și cocorului, pictura  dedicată Ucrainei și poporului ucrainean reflectă ideea de pace, iar soarele întărește convingerea că acest corp ceresc va răsări pentru cetățenii ucraineni și războiul se va finaliza. 

Pe toată durata realizării acestei lucrări, Jandarmeria Suceava le-a fost alături inițiatorilor proiectului, asigurând condiții optime de siguranță atât pentru crearea operei, cât și pentru manifestările prilejuite de inaugurare.