Judecătoarea din Suceava a continuat să furnizeze informații inculpaților din dosare și după ce lupta cu traficul de droguri a devenit prioritate națională

În motivarea arestării judecătoarei Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, transmisă la solicitarea Libertatea, magistrații Curții de Apel București vorbesc despre insistența cu care aceasta solicita foloase necuvenite, în special de la traficanții de droguri. Cât a cerut pentru o achitare?

Faptele judecătoarei Ana Maria Chirilă „reprezintă un șoc nu numai pentru familia acesteia, ci și pentru întreg sistemul judiciar și opinia publică”, a afirmat procurorul Parchetului General la finalul ședinței în care s-a judecat propunerea de arestare a magistratului de la Suceava, potrivit Libertatea.ro.

Replica reprezentantului Ministerului Public a venit după ce avocații celor doi inculpați, Ana Maria Chirilă și Mihai Pânzari, au invocat argumente de ordin personal – familie, copiii care suferă după mamă. 

Interesul general al societății trebuie să primeze în fața interesului personal al inculpaților, a mai subliniat procurorul.  Argumentele Parchetului au fost însușite și de judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel București. 

„Faptele inculpatei, care este o judecătoare, deci un pilon important al statului de drept, sunt grave și generează în mod firesc o reacție de neîncredere a societății în corectitudinea magistraților, în contextul existenței unei generalizări a fenomenului de corupție la nivelul societății românești”, motivează Curtea de Apel București. 

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost arestată preventiv pe 10 octombrie, decizie rămasă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cinci infracțiuni au fost reținute în sarcina magistratului – de la luare de mită și divulgare de informații nepublice la consum de droguri.

Citește întreaga știre pe Libertatea.ro.