La Fântânele, fondurile europene reprezintă o componentă solidă în implementarea proiectelor

Fondurile europene, atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezintă un salt semnificativ în dezvoltarea localităților din județul Suceava, mai ales pentru comunele și orașele al căror buget propriu este mic. Acesta este și cazul comunei Fântânele, al cărei edil a înțeles că pentru a crește calitatea vieții cetățenilor pe care îi reprezintă este necesar ca  echipa din administrația locală să se implice în atragerea banilor europeni.

Astfel, de curând, primarul Vasile Hîj a depus spre finanțare patru proiecte importante pentru comunitate. Este vorba despre două proiecte ce prevăd reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural și a Școlii, unul privind montarea de panouri solare și a unei stații de încărcare pentru mașinile electrice la Primăria Fântânele, precum și un proiect ce prevede amenajarea unor piste de biciclete în comună.

„Aceste investiții, alături de cele finanțate cu bani guvernamentali, sau de la bugetul local al comunei, vor contribui la creșterea calității vieții oamenilor. Noi, cei din administrația locală, încercăm să atragem cât mai mulți bani, astfel încât să putem implementa cât mai multe proiecte de investiții. De asemenea, încercăm să investim în toate domeniile importante din comunitate, fie că vorbim de școli, drumuri, sănătate sau cultură”, a spus primarul Vasile Hîj.

Alte investiții importante vor fi realizate cu bani guvernamentali, atrași de Primăria Fântânele prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Aici este vorba despre modernizarea mai multor kilometri de drum, precum și de aducțiunea gazului metan în satele comunei.

Și cum unele investiții se pot realiza și cu bani locali, unitatea administrativ teritorială și-a drămuit bugetul, astfel încât să poată implementa și alte proiecte, contribuind astfel la cursul firesc al dezvoltării.