Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava, cere Primăriei Suceava gratuitate la parcări pentru femeile însărcinate sau care însoțesc minori

Larisa Blanari, președinta Organizației Județene de Femei a PSD Suceava, o prezență constantă în întreg județul, precum și în municipiul Suceava, a început să transforme discuțiile pe care le poartă cu cetățenii, nemulțumirile acestora, în propuneri de proiecte menite să schimbe ceea ce îi deranjează pe oameni.

Una dintre aceste propuneri se adresează Primăriei și Consiliului Local al municipiului Suceava și are ca scop convingerea factorilor decidenți că femeile însărcinate, sau care însoțesc minori, merită și trebuie să aibă gratuitate la parcare în municipiul Suceava.

„Pentru a beneficia de gratuitate, mămicile trebuie să  aibă în autovehicul montat un scaun de copil, iar pe bordul mașinii să fie vizibil un talon emis de primărie sau copie după certificatul de naștere al minorului, cu datele personale blurate, vizibile să fie doar cifrele din CNP care arată data nașterii copilului”, a declarat Larisa Blanari.

Președinta Organizației Județene de Femei a PSD Suceava mai propune modificarea programului de taxare actual, care este în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până sâmbătă, în unul care să prevadă taxarea între orele 8.00-18.00, de luni până vineri, iar sâmbăta să se instituie gratuitate la parcare.

Propunerea Larisei Blanari va fi prezentată în următoarea ședință a Consiliului Local Suceava de către una dintre membrele OFSD Suceava, consilier local municipal.