Liberalul Tudor Plăcintă: „Niciodată nu voi pune tricolorul peste pufoaică! Niciodată nu voi renunța la bundița de la Putna sau la căciula purtată plesnit ca la Mălini!”

Consilierul județean liberal Tudor Plăcintă a transmis miilor de suceveni prezenți duminică, 4 februarie, în centrul Sucevei, la mitingul împotriva extremismului, că educația este cel mai de preț lucru ce poate fi lăsat moștenire copiilor noștri.

De asemenea, ing. Tudor Plăcintă a subliniat că iubește democrația, cu tot ceea ce înseamnă ea, însă nu poate accepta înjurăturile și lipsa de educație.

„Suceava mea frumoasă! Bucovina normală! Mă uit în jur și vă spun că asta este primăvara de la Suceava, împotriva extremismului. Mă bucur enorm să văd mulți tineri! Mulți de vârsta mea, o vârstă la care ne întrebăm ce putem lăsa copiilor noștri. – Cea mai bună moștenire pe care putem să le-o lăsăm este educația! În același timp, nu putem să nu ne întrebăm în ce lume, în ce țară și în ce loc vor trăi copiii noștri. Iubesc democrația, cu tot ce reprezintă ea! Iubesc ca tu să ai dreptul să  nu fii de acord cu mine, dar niciodată, absolut niciodată, nu voi întoarce obrazul pentru înjurătura nerușinată, pentru lipsa de educație! Niciodată nu voi pune tricolorul peste pufoaică! Niciodată nu voi renunța la bundița de la Putna sau la căciula purtată plesnit ca la Mălini! Niciodată, dragii mei!

Un mare om de stat spunea, acum aproape 80 de ani, că istoria este suma faptelor ce puteau fi evitate. Astăzi, la Suceava, scriem istoria frumoasă! Astăzi, la Suceava, spunem apăsat și, sper eu, pentru totdeauna: NU extremismului!”, a transmis ing. Tudor Plăcintă, la mitingul împotriva extremismului.