Locuitorii unei comune refuză să mai plătească facturile la apă – „Nici câinele nu o bea!”

Locuitorii comunei Ghidfalău din județul Covasna se plâng de câțiva ani de calitatea apei, însă autoritățile aruncă vina de la una la alta, relatează Covasna Media.

Operatorul rețelei, Gospodărie Comunală SA, spune că problemele apar atunci când există consum foarte mare în comună, dar și că, pentru a rezolva odată pentru totdeauna situația, ar fi nevoie de o investiție care să lege comuna de rețeaua din Sfântu Gheorghe.

Autoritățile locale spun că au mâinile legate și nu pot interveni, pentru că rețeaua nu le mai aparține. În tot acest timp, consumatorii își pierd speranța și sunt dezamăgiți, frustrați și nervoși că trebuie să plătească o apă murdară cu bani mulți.

DSP Covasna susține că analizele ies bune, deși locuitorii arată că apa care curge de la robinet are culoarea roșie și nu e consumată nici măcar de animale.

Până și câinii refuză să bea apa care are un miros înțepător

„Nici câinele nu bea apa. Are un miros destul de înțepător și foarte, foarte neplăcut. Nu suntem mulțumiți de preț pentru calitatea asta. Eu, momentan, este părerea mea, nu o să plătesc apa până când nu rezolvă situația. Este de opt ani așa”, susține Dézsi Botond Zoltán, locuitor al comunei, de profesie laborant agroalimentar.

Oamenii spun că nul trecut, când au depus o petiție cu aproape 90 de semnături pentru a semnala această problemă la mai multe instituții din Sfântu Gheorghe (Gospodărie Comunală, Prefectură, Direcția de Sănătate Publică, Primărie și Protecția Consumatorilor), nu au primit nici un fel de răspuns.

Primarul comunei, Jancsó Ernő, spune că se abține de la declarații până după data de 12 iulie, când are loc întâlnirea cu sătenii și autoritățile locale și județene, relatează psnews.ro.