Petru Luhan, fost europarlamentar PDL, a scăpat de procesul cu privire la deconturi ilegale în valoare de 50.000 de euro

Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva liberalului Petru-Constantin Luhan, fost europarlamentar PDL, acuzat că şi-a decontat ilegal cheltuieli de transport în valoare de 50.000 de euro pentru deplasările către Strasbourg sau Bruxelles, după ce judecătorii au constatat că faptele de care este acuzat s-au prescris.

 Potrivit anchetatorilor, în perioada 17 martie 2010 – 6 martie 2012, Petru Luhan, în calitatea de europarlamentar, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport în valoare de peste 50.000 de euro. Petru Luhan a fost administrator public al județului Suceava vreme de aproximativ un an, începând cu toamna anului 2008, în primul mandat de președinte al Consiliului Județean exercitat de liderul PDL de-atunci, Gheorghe Flutur. Petru Luhan a fost europarlamentar din partea PDL între anii 2009 și 2014.