Lungu critică școlile sucevene:„ Văd că cer bani de la părinți sau mai nou cer bani de la Primărie pentru asemenea investiții”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  critică școlile sucevene că nu inițiază proiecte ca să atragă fonduri europene pentru digitalizare. El a arătat că se preferă strângerea de bani de la părinții elevilor pentru a se introduce spre exemplu cataloage electronice în condițiile în care pentru digitalizare sunt 10 milioane de euro de la Uniunea Europeană.

„Am văzut campaniile de strângere a banilor pentru cataloage electronice. Îi înțeleg până la un punct dar sunt atâția bani pe fonduri europene. Am văzut discuții la școli însă eu de acum 10 ani am spus că părinții nu sunt obligați să dea nici un leu la școală. Sunt mulți care fac exces de zel prin  Asociația părinților dar pe POR avem 10 milioane de euro pentru digitalizare.  Sigur mai durează până vin  banii. Nu vreau să supăr pe nimeni dar nu văd acea inițiativă din partea școlilor să facă proiecte pentru digitalizare. Văd că cer bani de la părinți sau mai nou cer bani de la Primărie pentru asemenea investiții”, a  spus Lungu.