Lupii, paznici la oi

Războiul împotriva CORUPȚIEI de la cel mai înalt nivel, declarat obiectiv strategic în 2005 și o amenințare la fel de mare ca terorismul sau alte infracțiuni grave, nu mai face parte din prioritățile statului român.

Această temă, ajunsă la apogeu în perioada 2013-2018, a dispărut, treptat, atât din discursurile politicienilor, din atenția mass-mediei, cât și din documentele strategice.

Strategia Națională pentru Apărare a Țării pentru perioada 2020 – 2024, care reprezintă viziunea președintelui Klaus Iohannis asupra priorităților și trasează instituțiilor-cheie principalele linii de acțiune, nu face nicio referire la lupta anticorupție la nivel înalt. Niciun cuvânt, nici cea mai vagă aluzie.

Ultima referință publică a președintelui la tema care încă frământă societatea românească datează din decembrie 2019. Într-un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, Iohannis declara: ”Am fost și rămân un susținător ferm al luptei împotriva corupției”.

De atunci, liniște.

Președintele s-a mai pronunțat, doar o dată, pe tema justiției, amintind despre nevoia de REPARARE (!?) a legilor justiției, dar n-a suflat un cuvânt despre lupta anticorupție.

În acest timp, adevărații mafioți ai sistemului judiciar își văd de treabă. Dacă nu la stat, ca magistrați (procurori, judecători) ori personal auxiliar, atunci pe lângă stat, ca și consultanți ori avocați „aleși”. Bine selectați! Normal, nu toți…

Justitia zdb
Cancerul României

JUSTIȚIA e cel mai corupt domeniu din România și funcționează aproape perfect! Ireproșabil de bine, în dauna poporului.

E greu să-l destructurezi, dar nu imposibil. Totuși, pe ici pe colo, trebuie căutate capete de ață și băgat bota prin gard, poate bubuie ceva și sistemul se va autoregla de la sine. Din exterior nu se poate, dar de undeva trebuie început…

Iar clasa politică actuală s-a corupt în halul ăsta, continuu, în primul rând datorită JUSTIȚIEI și apoi PRESEI, care nu au existat, în mod real, în ultimii 30 de ani. O să ne convingem singuri, dacă a fost altfel, chiar din sânul lor!

(VIDEO) Un scurt material introductiv în lumea magistraților, licitațiilor contrafăcute, banilor publici și intereselor obscure. La un mare nivel…

Click AICI! material NEst TV Channel

 

Redacția ZDB: Cristy Neil Grossman

sigla
Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta de la serviciu!